torsdag 15 februari 2018

Bli av med sockerberoende hur lång tid

Bli fri från sötsuget med effektiv ljudbok. Men när det gäller resten, skriv ner hur du känner dig innan, under och efter du ätit det. På det sättet märker du med tiden vad just du tål och inte, för det är olika från person till person. Vissa tål till exempel äpple och päron, medan bär är ett bättre val för andra.


Det blir snart bättre! Att bli av med sitt sockerspöke är någonting som många önskar då det kan kännas som ett beroende när tankarna på socker kommer smygande.

Hur vet jag att jag är sockerberoende ? UNCOPE är ett diagnosverktyg som består av screeningfrågor för att ta reda på om du utvecklat ett sockerberoende eller sockermissbruk. Här kommer ett önskat och efterlängtat inlägg om hur jag blev av med mitt sockerberoende … Jag kan lova er att jag har varit enormt sockerberoende tidigare i mitt liv. Jag var väldigt kinkig med maten när jag var mindre och gillade absolut inte skolmaten. Men ibland blir det för mycket sött ändå och fortsätter jag då att göda mitt sockersug så händer flera saker: Jag slutar känna skillnad på om jag är hungrig eller om jag bara är sugen på något, det tar dessutom längre tid för mig att bli mätt när jag äter.


BLI AV MED SOCKERBEROENDE. Jag har en gång i tiden haft. Kommer tyvärr inte ihåg hur lång tid det tog. Men häng i, det är värt det!

Jag tycker personligen inte om FAAs matplan, den har sina brister. Men jag tror att det ät viktigt att följa en matplan, risken är annars att man inte får i sig tillräckligt med näring och får sug och faller dit igen! Avsluta istället måltiden med neutrala grönsaker.


Om du vill bli av med ditt sockerberoende är det viktigt att du får i dig tillräckligt med bra mat. Men en dag bestämde hon sig för att helt sluta med allt socker. Här är hennes lista på hur du kan göra samma sak. LÄS OCKSÅ: Sex dolda sockerfällor och hur du undviker dem Så blir du av med ditt sockerberoende.


Uteslut allt som innehåller socker, även sötningsmedel. Du kan bryta dåliga vanor och börja sätta nya rutiner, säger Louise Andersson. För att utmaningen ska kännas genomförbar och inte alltför tuff fokuserar vi på just dessa uppenbara sockerfällor. Efter varje måltid blir jag sugen på någonting sött. Spelar ingen roll hur mkt eller lite jag äter, kan äta tills jag blir illamående men ändå ha ett våldsamt sug efter någonting sött efteråt.


Bota ditt sockerberoende på min. Vill du bli av med ett sockerberoende eller bara få upp flåset? Kanske tillsammans med en kompis? Under veckor får man coaching av Annika Sjöö för att sedan se vilken förändring kroppen genomgått, både inuti och utanpå.


Hör av dig om det låter intressant, annars önskar vi dig en fortsatt fin dag! Den som lägger av med socker tvärt får det jobbigt några dagar men när sockersuget minskar blir man både piggare och gladare av sig själv. Kroppen vänjer sig snabbt av med det gift som socker egentligen är för kroppen.

En stadig frukost, ett mellanmål som ger energi men inte någon sockerkick (t ex en frukt, en smörgås på grovt bröd med hela korn eller en yoghurt), en bra lunch enligt tallriksmodellen, ett mellanmål som på förmiddagen och förstås middag. I en sockerdetox är det alltså lämpligt att även utesluta sötningsmedel som t. En kaka, lite godis eller några chipps leder bara till att man vill ha mer till kakpaketet, godispåsen eller chipsskålen är tom. Bär (rena hallon i osötad Yogurt tex) nötter och mörk choklad har jag lättare att sluta med efter en liten mängd. Fettförbränningen är i detta sammanhang bara en del av ekvationen. Eftersom man vill bli av med en del av fettet på kroppen så kan det låta logiskt att en hög fettförbränning leder till viktnedgång, men så är det alltså inte riktigt.


Tack för en toppenblogg, du ger väldigt mkt inspiration vad gäller hälsosamma matvanor. Dessvärre har jag hamnat i en sockerfälla sedan rätt lång tid tillbaka. Jag skulle behöva få tips på hur jag blir av med sockerberoendet , och hur jag kan detoxa min kropp från sockret som lagrats i kroppen. Vore oerhört tacksam för svar!


Skulle du vara intresserad av att vi gjorde en längre videokurs om sockerberoende ? Hur det fungerar, vad man bör se upp med och de bästa verktygen för att bli fri?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg