fredag 2 februari 2018

Beteendevetare psykologi

De beteendevetenskapliga ämnena finns i första hand inom pedagogik, psykologi och sociologi, varav oftast bara ett bIir huvudämnet. Som beteendevetare har du kunskaper om organisation, mänskligt beteende och mänskliga relationer. Bevaka BiP-dagen och var ute i tid (gärna från från årsskiftet och fram till april) för att ha så goda chanser som möjligt att få tag i en praktikant.


De yrken du söker påminner om socionomernas och personalvetarnas. Vad du väljer att arbeta med avgörs till stor del av inriktningen på de kurser du läst under din utbildning inom beteendevetenskap och vad du är intresserad av. En beteendevetenskaplig utbildning på grundnivå tar tre år för att få kandidatexamen.

De övergripande huvudämnena är i första hand pedagogik, psykologi och sociologi, varav specialisering ofta sker på ett av ämnena. Med andra ord är detta något som vem som helst egentligen skulle kunna benämna sig. Beteendevetare är inte en skyddad titel. Dock får du som beteendevetare inte ställa diagnoser.


Jag är utbildad beteendevetare med huvudämnet Sociologi. Idag jobbar jag för socialförvaltningen med missbruksfrågor. Den moderna psykologin innefattar och integrerar både biologiska och samhällsvetenskapliga perspektiv på människans upplevelser och beteenden.


Man läser i så fall hp (högskolepoäng) i ett av ämnena: psykologi , sociologi eller pedagogik. Det finns många olika distansutbildningar inom psykologi och gemensamt för alla utbildningar och yrken är att du får expertkunskaper i hur människor fungerar i olika sociala sammanhang.

Hitta din distansutbildning inom beteendevetenskap nedan! Har precis avslutat första terminen som beteendevetare och är föga imponerad av utbildningen, den uppfyllde dem flesta förväntningarna, men känslan av att jag blir en socialarbetare istället för kunnig i psykologi blir allt starkare. Få tid över till annat!


Skicka enkelt in en förfrågan. Upp till st företag kontaktar dig med rätt förslag! Vad gör då en beteendevetare i praktiken?


Yrkeskategorin växer ständigt då fler och fler av dagens arbetsgivare satsar på personalens utveckling och hälsa. Däremot om du syftar på beteendevetare och allmänna psykologi kurser i samma omfattning så har vi andra skillnader. Efter år har du antingen beteendevetenskap examen (yrkestitel) jmf.


Finns inget löjligare än att höra socionomer kalla sig för beteendevetare när de inte är det. Titeln är inte skyddad men eftersom det finns en specifik utbildning för just beteendevetare så ska man inte kalla sig beteendevetare om man inte gått den. Vårt mål i nätverket är att fylla kunskapsluckan som vi anser råder i dagens samhälle gällande beteendevetarens roll. Nätverket strävar efter att sprida kunskap och ge tillträde till kontakter för beteendevetare både mot andra beteendevetare såväl som mot arbetsgivare och övriga samhället.


Många beteendevetare är egenföretagare med konsultverksamhet. För att bli en beteendevetare i Sverige krävs det att du har en grundläggande gymnasiebehörighet samt du måste ha läst Matematik A och Samhällskunskap A på gymnasiet för att vara behörig att söka till utbildningen. Mental tränare, beteendevetare , KBT, idrottspsykologi, Stockholm. Socialpsykologi är ett tvärvetenskapligt ämne som kan ses som en blandning mellan psykologi och sociologi.


Inom socialpsykologin försöker man förstå och förklara hur en människas tankar, känslor och handlingar påverkas av den faktiska, inbillade eller underförstådda närvaron av andra.

Fokus ligger på människans beteende och samspelen dem emellan – hur gruppen och individer påverkar varandra, hur organisationen interagerar med gruppen, och hur ett företag ska styras för att bli framgångsrikt på både kort och lång sikt. Behöver du förbättra din kompetens för studier på högskola eller universitet? Här ska du få kunskaper i psykologi , sociologi och pedagogik. Andra viktiga ämnen du får fördjupa dig är samhällsvetenskap, kommunikation rättskunskap, socialpsykologi, etnologi och socialantropologi. Du utvecklar förmågan att se samband och bakgrund till reaktioner och handlingar i olika sociala sammanhang.


Jobbevakning har skapats. Sjuksköterska och barnmorska 2. Psykologi och psykiatri 5. Om inte hela BVG är godkänd gäller följande förkunskapskrav för att kunna söka till pedagogik, psykologi resp. Pedagogik BVG hp godkända eller minst hp godkända på BVG.


I dessa hp godkända poäng ska delkursen ”Lärande, påverkan och utveckling – en livslång process” hp ingå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg