onsdag 14 februari 2018

Midsommar i dalarna 2017

Vi förhandlar så att du slipper. Midsommar i Dalarna är för många sinnebilden av svensk sommar. Dans runt midsommarstången, Små grodorna, fioler och spelmän, folkdräkter, folkdans, ljusa sommarnätter och blommor i håret. Om du ska uppleva äkta midsommar , då ska du bege dig till Dalarna , den ursprungliga platsen för de svenska midsommartraditionerna.


I Dalarna tar man midsommarfirandet på största allvar.

Allt om resor tipsar om firande i bland annat Leksan Torsång, Siljansnäs och Holens Gammelgård. Följ med oss till Dalarna och fira en traditionell midsommar på Carl Larssons Sundborn. Här får vi uppleva sång och musik, spelmän i vackra folkdräkter och sommarsmyckade midsommarstänger. Vi besöker dessutom en äkta fäbod och Linnés bröllopsstuga på denna trevliga tredagars resa. Midsommarhelgen spenderades i min familjs sommarstuga i Dalarna och det var verkligen supermysigt!


Kanske är Dalarna vårt mesta turistlandskap och det landskap som skänker idealbilden av den svenska sommaren. Välkommen till spelmännens, Vasaloppens och midsommarfesternas Dalarna ! Det blev inte sista gången för trots regnet älskade jag varje minut.

Jag som likt Ior förr alltid sagt: - Jag tycker inte om midsommar. En midsommar för mig börjar gärna på Rättvikstravet, kvällen innan. Dalarna förknippas ofta med det genuina, med folkmusik och sockendräkter tillsammans med riktigt gamla traditioner. Och visst firas det på många håll i länet.


På vissa orter väljer de att fira före midsommar eller kanske efteråt. Läs exempelvis på sidan om firandet i Viborg, Orsa. Vi kommer utreda det, och sen får vi se. Vi har fångat in samtalet, och vi har en del att jobba me säger Jan Materne, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen till SVT Nyheter Dalarna. Vi har lite uppgifter att jobba me och vi får se vad utredningen ger.


Trött på att fira midsommar i Dalarna ? Då finns ett sällsynt tillfälle att spela upp stången i Battery Park! DSF har nu fått en formell inbjudan från arrangörerna i New York att stå för musiken vid det årliga svenska midsommarfirandet på södra Manhattan. MIDSOMMAR ROCK Lenåsen Vintjärn, Dalarna. För det är ju i Dalarna som midsommar skall firas.


Det är sen gammalt nu och det är en fin tradition som vi vill kunna förmedla till er alla via denna sida. Danser på båtar visas inte under danser per län.

Se danser på båtar på sidan för danser på båtar. I Borlänge hade vi bokat boende och därifrån skulle vi utgå nästa morgon. Under midsommarhelgen tog vi med cyklarna till Dalarna. I Rättviks kommun kan du få uppleva det traditionella midsommarfirandet med resning av midsommarstång, färgglada folkdräkter, folkmusik, sång och dans för både gammal och ung.


På Visit Dalarnas webbplats hittar du information om nästan alla majstångsresningar i vår kommun. Varmt välkommen och glad sommar! Vi visste att om man ska fira midsommar på riktigt så ska man åka till Dalarna , säger Sara. Vi bestämde oss för Orsa Camping efter att ha läst om midsommarfirandet här i förra årets upplaga av Svensk Campings katalog.


Nu ser vi fram emot folkdräkter och dans runt stången! Alla hus och byggnader är byggda av trä och de flesta är timmerhus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg