tisdag 6 februari 2018

Sterilisering män kostnad

Kostnad för sterilisering Det finns stora skillnader på vad det kostar för en sterilisering beroende på var du bor. Observera att priserna kan ha förändrats. Sterilisering av män , vasektomi, är en säkert och effektivt preventivmedel. Vid en sterilisering gör urologen ett 1-centimeter långt snitt i övre delen av pungen, tar fram sädesledaren, delar den och avlägsnar en bit.


Därefter knyts sädesledaren ihop med hjälp av tråd eller så bränns änden på den. Snitten i huden sys ihop.

Operationen tar ungefär trettio minuter. Totalt blir steriliseringar vanligare i landet, främst bland män. Kvinnor har alltid tagit ansvar för sin prevention. Men i dag är det så att många män tar bättre ansvar, och en sterilisering är ett enklare ingrepp för män än för kvinnor, då är det i jämlikhetens namn jättebra att männen tar ett ansvar, säger Ann-Sofi.


Syftet med manlig sterilisering , vasektomi, är att göra mannen permanent ofruktsam genom att i lokalbedövning eller under narkos, skära av sädesledarna. Spermierna kan då inte blandas med sädesvätskan. Ingreppet påverkar inte produktionen av det manliga könshormonet testosteron.


En sterilisering påverkar inte den sexuella förmågan och skyddar inte mot könssjukdomar. Vanliga frågor och svar om sterilisering.

Så som om biverkningar, mens, sexlust och kostnad. Du kan också ställa din egna fråga. Om du önskar genomgå manlig sterilisering kontaktar du Urologmottagningens telefontid eller skickar in en egen vårdbegäran.


Ange gärna i denna om du har eller inte har barn. Alla män under år och män utan barn planeras för ett steriliseringssamtal hos kurator (avgiftsfritt). På RFSU tycker man däremot att kostnaden bör vara lika, oavsett var i landet man bor. Det borde gå som en vanlig patientkostnad. Jag tror att summa kan faktiskt avskräcka folk till att göra en sterilisering , säger Pelle Friberg, ordförande i RFSU Gävle.


Man kan också göra två hål utan skalpell, som läker ihop av sig själv. Manlig sterilisering innebär bara att man klipper bort tillförseln av spermierna och inte sperman. Detta gör att man fortfarande får utlösning dock utan innehåll av spermier. Eftersom vi har en barnkull och han närmar sig så skrev läkaren ett intyg på att min man visste vad det var för något som han ville genomföra och att han var nöjd med sin familjesituation som den var. På vår ort görs inte manilg sterilisering så det blev stockholm för.


Allmänt Den som överväger sterilisering och lever i ett parförhållande bör diskutera detta med sin partner. Frågan om vem som skall steriliseras kanske också blir aktuell. Det som krävs för att bli steriliserad är att man har fyllt år och är svensk medborgare eller stadigvarande bosatt i Sverige.


Både män och kvinnor kan steriliseras. Först efter kontrollen kan man lita på ingreppet. Jag var och kastrerade min tik i Jönköping för en vecka sedan.

Vi fick smärtstillande efteråt med oss i tablettform, men vi fick även hämta ut medicin på recept som ges i fodret 5-dagar efter. För det första, det är sant som det sägs, att utlösningen inte påverkas. Min man är steriliserad sen lite mer än ett år tillbaka. Han var lite öm några dagar. Inga biverkningar bara positivt!


Fast han var arg för han fick inte spela innebandy under 2veckor. Men allt gick jättesmidigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg