fredag 16 februari 2018

Sluta snarka med svensk metod

Stort utbud av hjälpmedel för en god natts sömn. Välkommen till ResMed! Sluta snarka med ny svensk metod. Nu är det snart slutzzznarkat. Svenska forskare har tagit fram madrassen som tvingar dig att sova på mage.


Sluta snarka med svensk metod

När vi sover slappnar musklerna i svalget av. Men precis som andra muskler kan snarkmusklerna tränas och bli fastare. Genom att göra muskelstärkande övningar tre gånger om dagen kan snarkningarna minska med procent, enligt en ny studie. Läkaren Eje Åhlander, år hade snarkat under flera år med några enstaka andningsuppehåll.


Lösningen blev IQoro, en munskärm med en tillhörande behandlingsmetod som aktiverar kroppens nervsystem och stärker muskulaturen i de övre luftvägarna. Cirka procent av alla män och runt procent av kvinnor över år snarkar. På samma sätt som vi kan använda olika knep för att minska snarkningar eller sluta upp med vissa vanor som kan leda till snarkning kan vi även se över vår kost.


Att ha för vana att äta vissa livsmedel är en ganska effektiv metod för att lindra detta problem. Med hjälp av en näsvidgare i medicinsk plast kan man slippa problem med snarkning, någonting som är till fördel för både den som snarkar och en eventuell partner. När man sover slappnar musklerna i svalget av.


Underkäken och tungan faller bakåt och då blir utrymmet där luften ska passera smalare. Den mjuka gommen och de övre luftvägarna kan då vibrera ljudligt när man andas. Det kanske beror på att unga män, åtminstone tidigare, oftare sov tillsammans, till exempel i lumpen, och då fick veta att de snarkar , säger Jonas Appelberg.


Sluta snarka med svensk metod

Han har också en känsla av att det anses lite skämmigt att vara kvinna och snarka. Tala med en läkare – om du känner att dina besvär är så pass allvarliga. Om du tar medicin som du misstänker orsaka snarkning – prata med läkaren som kan ge dig råd. Ta din sömn på allvar- att du har problem med sömnen, snarkar och i värsta fall drabbas av sömnapné är inte bra för din allmänna hälsa. Att snarka är inte bara jobbigt ljudmässigt för både dig och din omgivning.


Det kan även leda till ständig orkeslöshet och sömnbesvär. Lider du av sömnapné kan det dessutom öka risken för allvarliga sjukdomar. Lyckligtvis finns det hjälp för att sluta snarka.


Men först och främst måste du ta reda på vilken typ av snarkare du är. Om du själv snarkar är du troligtvis den enda i ditt hushåll som får tillräckligt med sömn på natten. Testa följande tips för att bota ditt snarkproblem så bringar du lugn och ro till ditt hem.


Undvik att äta eller dricka sådant som kan göra snarkningen värre. Ingen vet på förhand hur mycket framdrag som behövs för att någon ska sluta snarka , inte ens en tandläkare. Dessutom ändras svalget med åren.


Appen hjälper användaren att finna den käkposition som ger önskad effekt, förklarar Leif Söderberg. Ny metod gjorde Åke snarkfri – får sova med sin fru igen. Känner du någon som har en livskamrat som snarkar , besväras av sömnapné och lider av dagtrötthet? Problemet är utbrett och åtskilliga par har separata sovrum.


Saltlösning är en metod som kan göra att du slutar snarka. För att hjälpa till att eliminera snarkningar kan du applicera en saltlösning i näsan för att hjälpa andningen genom näsgången. Blanda rumstempererat vatten med en halv tesked salt och lite bikarbonat för att skapa denna lösning. Formas efter dina tänder. Precis som vid en förkylning kan en upphöjd huvudända öppna luftvägarna och förhoppningsvis minska besvären.


Sluta snarka med svensk metod

Vissa menar till och med att de slutat snarka helt och hållet med denna metod. Snarkskenans egenskaker. Kom in och prova en ställbar säng hos oss på SOVA! Det är vanligt att snarka mer när du ligger på rygg. Därför är det bra om du kan undvika ryggläge när du sover.


Med lite övning är det många som lär sig att sova på sidan eller magen. Det finns också olika hjälpmedel att ta till. Du kan köpa mjuka snarkskenor på ett apotek eller beställa från nätet.


Med fria luftvägar kommer du inte längre att snarka. Dessa går att beställa i olika storlekar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg