tisdag 20 februari 2018

Känner mig ensam trots vänner

Känner mig ensam trots vänner

Jag känner mig ofta ensam och besviken på vänner. Jag upplever att jag alltid ger mer än jag får, det är oftast jag som tar initiativ till att ses och föreslå saker. Hur kan det komma sig att jag känner mig så ensam trots att jag har en massa människor omkring mig ? Varför ska det vara såhär? Vissa har jag även tappat kontakten med.


Känner mig ensam trots vänner

I dagsläget finns det inte många man kan hänga med. Biblisk princip: Job 12:12) Se fördelarna med att vara ensam ibland. En del känner sig ensamma så fort de inte är med andra. Men bara för att man inte har människor runt omkring sig behöver man inte känna sig ensam.


Många av oss är omgivna av människor – familj, vänner , pojk- och flickvänner och hundratals, kanske tusentals ” vänner ” på alla möjliga sociala medier – och trots det känner vi oss ensamma. Det finns inget som gör så ont som att känna de hål, det tomrum som ingen vet hur man fyller igen. På senaste tiden har jag börjat känna mig mer och mer ensam , trots att jag umgås mer med mina vänner nu än för år sedan. Egentligen är jag inte ensam för jag vet att jag har mina vänner och familj.


Pappa har inte sagt något men han tycker väl likadant som mamma. Var 6:e person i Sverige rapporterar att de inte har någon riktigt nära vän och uppåt av populationen uppger att de är socialt isolerade. Jag har inga syskon heller vilket känns jobbigt nu. Många som blivit äldre känner stor ensamhet i sina egna boenden runt om i landet. Kanske har man förlorat både partner och vänner , har barn som bor en bit bort och har nog med sina egna liv.


Då är du långt ifrån ensam. Känner du dig ensam ibland? Var tredje person har ensamhetskänslor, visar en ny stor studie. När jag känner mig som mest ensam blir jag väldigt ledsen och nedstämd. Mest ensam känner jag mig när jag bara myser hemma, jag skulle vilja ha fler vänner som man bara kan vara tyst med utan att det blir jobbigt, säger hon.


Då skulle jag inte vara ensam med sällskap. Ensam på riktigt som i inga vänner och bara jag, en svårmodig bok och min tallrik mat i matsalen. Denna känsla av ledsamhet och missnöjdhet kanske ringer en klocka hos dig. Vi har bloggar, forum, chattrum.


När du inte har någon alls vid din sida kan det få dig att känna rädsla, till och med fasa – men tänk dig att du är i ett förhållande med någon, men trots det känner dig ensam. Det är vanligare än du kanske tror. Problemet uppstår när du beslutar att inte lösa det. Det kanske är dags att tala ut och säga jag känner mig ensam. Så tala ut med varandra, annars kanske du ska fundera på att gå vidare.


Känna sig ensam trots vänner. Ensamhet i tvåsamhet är inte det man vill ha. Man kan även känna sig ensam trots vänner , och även då känna sig ensam singel.


Tror det blev tydligt för mig när ex mannen hjälpte mig med flytten att det aldrig kommer bli som det var. För honom är det lugnt om vi kan vara vänner och han bjöd in mig att fira nyår i hans nya lägenhet. Jag får en känsla av att det faktum att jag inte är med någon just då betyder att ingen vill vara med mig. Intellektuellt inser jag att detta inte är ett sant samband.


Jag bryr mig om mina vänner , men ibland känns det som att de inte bryr sig om mig. Den värsta sortens ensamhet är att vara omgiven av vänner samtidigt som man känner att ingen bryr sig eller behöver en. Sociala nätverk är ingen garanti mot ensamhet. En del samlar på vänner som andra samlar på saker.


Men känner aldrig att någon förstår mig , känns så himla bra då att prata med en kurator trots att jag egentligen är ganska tyst och har svårt att uttrycka mig. Har en familj som älskar mig , djur, vänner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg