måndag 12 februari 2018

Behandlingshem för psykisk ohälsa

Behandlingshem för missbruk och beroende. Se vårt rehabiliteringsprogram här! Kontakt Oss redan idag. Rehabiliteringen pågår i dagar. Max åtta klienter åt gången.

Vi har inga grupper individuell behandling. FAKTA Särskilda behandlingshem för barn och ungdomar kallas ofta för Paragraf 12-hem. Namnet refererar till den paragraf i LVU, Lagen om vård av unga, som ger myndigheter möjlighet att sätta personer under på vårdhem. Vi är ett behandlingshem på Gålö utanför Stockholm som är specialiserade på evidensbaserade psykologinsatser för unga pojkar med psykosociala problem och psykisk ohälsa Vi möter ungdomar med långvariga sociala och psykiska utmaningar och kan genom vår multiprofessionella teammodell erbjuda både kvalificerade sociala insatser liksom utredning och KBT-behandling med hög intensitet. Vi tar emot klienter med neuropsykiatrisk problematik, substansberoende, psykisk funktionsnedsättning och kriminalitet.


I bakgrunden kan det finnas en psykisk instabilitet som föranlett missbruket eller s. Det kan också vara missbruket som har föranlett de psykiska svårigheterna.

Syftet med behandlingarna är att den som är under behandling ska upphöra med det som han eller hon behandlas för , lära sig fungera i vardagen och kunna skapa ett fungerande och självständigt liv. För år sedan startades Kricagården, som utvecklats till en värld av möjligheter för unga med psykisk ohälsa. Idag erbjuder vi tjänster som täcker hela vårdkedjan, från HVB-hem till öppenvård för strukturerad support i vardagen. Vårt uppdrag är att hjälpa unga människor med psykisk ohälsa till en stabil, fungerande vardag.


Vi behandlar människor med psykiska sjukdomar, personlighetsstörningar och dubbeldiagnoser för målsättningen att klienten skall kunna leva ett självständigt. Rasbo-Hov behandlingshem är det första inom Uppsala kommun som tar emot människor med psykisk ohälsa även kombinerat med beroendeproblematik. Ett behandlingshem med inriktning mot öppenvår för dig som är år eller äldre. Vi erbjuder även boende för vuxna med psy-kiska funktionshinder.


Tallgården har totalt platser på verksamhetens två enheter. Vår målgrupp är kvinnor med en komplex livssituation där samsjuklighet med psykisk ohälsa , övergrepp och trauman samt missbruk finns med. Våra två behandlingshem bedriver behandling med Kognitiv beteendeterapi (KBT) som teoretisk grund.


Personer med missbruk eller beroende och samtidig psykisk ohälsa har ofta även fysiska sjukdomar. Risken för fysisk ohälsa till följd av missbruket eller beroendet är större om personen även har psykisk ohälsa. Bland personer med injektionsmissbruk är till exempel risken större att få hepatit och hiv.


Missbruket och den psykiska ohälsan förstärker ofta varandra och vår erfarenhet är att vi bäst hjälper dig om vi möter och behandlar hela din livssituation. Många som har varit hos oss säger att de har fått bättre livskvalitet och att de har lärt sig att hantera sitt missbruk, sin psykiska ohälsa och komma vidare.

Typ av insats Hem för Vård eller boende, HVB enligt LVU och SoL. Placeringarna sker på uppdrag av socialtjänsten. Vi ombesörjer även utredningar. Vi vet att den psykiska ohälsan hos ungdomar ökar. Vi vill vara med och möta de ungdomar som socialtjänsten anser behöver mer stöd och kunna komplettera stödet med en placering.


Därför öppnar vi behandlingshem för tonåringar, säger Eva Axell-Hillerström, verksamhetsansvarig på Vårsol - HVB. Den här veckan pratar vi om hur det är att bo på behandlingshem för sin psykiska ohälsa. Med oss som gäst har vi Elin som efter år av djupa depressioner, pts panikångest och slutligen en psykos fick flytta till ett behandlingshem. För att omhändertas och placeras på ett behandlingshem i form av att HVB-hem för vuxna missbrukare behöver det missbruk personen lider av vara av mycket grav art.


Exakt var i Vikingstad behandlingshemmet kommer att öppna, kan han i nuläget inte säga. Av dem beräknades cirka fem procent ständigt lida av psykisk ohälsa. Det kan handla om ett alkohol-, drog-, eller blandmissbruk. I dag finns omkring 2ensamkommande barn och unga i kommunen.


Inom Magelungen Utveckling finns två behandlingshem , ett i Svedmyra och ett i Farsta. Jag letar efter några fonder man kan söka bidrag ifrån ang psykisk ohälsa för mig och för barn med diagnos ADHD. Fortuna behandlingshem är till för ungdomar med medelsvår till svår psykisk ohälsa exempelvis trauma, PTS självskadebeteende med mera och som inte kan behandlas i sin egen hemmiljö.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg