onsdag 7 februari 2018

Graviditetsvecka

Vi gör det enklare för dig som kun personlig rådgivning och brett sortiment. Hos oss kan du hämta ut recept online! Från kr - Alltid Fri Frakt. Våra gravidbälten hjälper direkt.


Slipp smärtan med Mamma Fix.

Förlossningsdatum eller graviditetsvecka beräknas normalt av läkare och barnmorskor utifrån sista mensens första dag. Du kan gå direkt till den graviditetsvecka du vill läsa om genom att klicka på veckonumret i kalendern nedan. Du kan också räkna ut aktuell graviditetsvecka genom att fylla i datum för senaste mens och sedan klicka på beräkna vecka. Du som redan har fått ett beräknat födelsedatum kan du i stället ange det direkt.


Om han eller hon skulle födas nu så skulle den säkert klara sig alldeles utmärkt. Din råmjölk kan börja. Mellan graviditetsvecka och kommer huvudet (eller stjärten vid sätesbjudning) att fixera sig i ditt bäcken.


Du kommer att känna att fostrets position förändras något, och uppleva en slags tyngdkänsla ner mot underlivet.

När du är gravid i vecka väger ditt barn ungefär 3gram och är centimeter långt. I graviditetsvecka händer intressanta saker inne i din mage. Här kan du räkna ut när du blev gravid och vilken dag bebisen beräknas födas. Som medlem på Familjeliv.


Ungefär fyra procent föds före graviditetsvecka 38. Läs även: Graviditetsvecka — Graviditetsvecka 7. Graviditetsillamåendet beror på förändrade hormonnivåer i kroppen och kan förvärras genom stress, hunger och trötthet. Livmodern har när du är gravid i vecka vuxit sig stor som en clementin och slidan har antagit en blåaktig eller violett ton. Graviditetspenning är pengar du kan få om du har ett fysiskt ansträngande arbete eller risker i arbetsmiljön, så att du inte kan arbeta när du är gravid.


Enligt svensk abortlagstiftning får kvinnan själv bestämma om hon vill fortsätta eller avbryta sin graviditet fram till graviditetsvecka 18. För abort efter graviditetsvecka använder man begreppet sen abort och kvinnan måste genomgå en behandling som kräver inläggning på sjukhus. Läs om vad som händer med fostret i vecka samt hur din kropp utvecklas.


Då menar man oftast att hon har sex fullgångna veckor bakom sig och har påbörjat den sjunde. I vår kalender pratar vi, precis som inom mödra- och förlossningsvården, bara om fullgångna veckor. Dagarna rangordnas från till och med där är den första och den sista dagen på veckan. Fostret börjar kunna höra dina hjärtslag.


Inne i livmodern är det långt ifrån tyst.

Alla gravida rekommenderas att vaccinera sig mot säsongsinfluensa efter graviditetsvecka under den period då vaccinationskampanjen pågår (höst–vinter). Vaccinationen är extra viktig för gravida med underliggande kroniska sjukdomar eftersom de har ytterligare förhöjd risk för svår sjukdom (se sammanfattningen). Det är som det ska – känn. Här hittar du bästa råden och vägledning om graviditet och förlossning.


Klicka här och lär dig mer om graviditet från några av de främsta experterna. Bilderna nedan visar korrekta snitt och korrekt placering av mät-kryss för mätning av CRL, BP FL, MAD och HO. Om du tänker flyga under graviditeten bör du i god tid ta reda på vilka regler som gäller för det flygbolag du ska resa med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg