tisdag 7 mars 2017

Vill bli gravid efter abort

Från kr - Alltid Fri Frakt. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Första gången jag blev gravid så höll jag inte koll på min äl och det tog på första försöket. Nu har vi hunnit prova en gång och då hade jag koll på äl men det blev inget pluss, så denna månad ska jag försöka att inte tänka på när ägglossningen är, då kan jag slappna av bättre och det gör mindre ont psykiskt.


Läkarna jag träffade när jag blev inlagd för skrapning bad att få sjukskriva mig.

Tänkte samma sak efter avbrytandet då dom började prata om sjukskrivning. En abort gör inte att det blir svårare att bli gravid i framtiden. Det finns en ökad risk för infektion i livmodern efter en abort , även om det är ovanligt.


För att minska infektionsrisken finns det några saker du bör undvika så länge du blöder eller har bruna flytningar: Undvik samlag i slidan. Vill bli gravid igen nu på en gång men vill ändå vänta tills efter första mensen bara för att många sköterskor på sjukhuset rekommenderade det. Skulle vi prova innan och bli gravida och sen om det skulle hända något med barnet igen skulle jag skuldsätta mig själv så otroligt mycket för att vi inte väntade.


Hej,vet inte om det redan finns ett sådant här forum, hittade inget iaf. Jag gick igenom en abort för en vecka sedan.

Jätte tacksam för svar ! Jag fick komplikationer efter min abort (kirurgisk) i form av blod bakom livmoderväggen men blev då gravid fort nu när det var det jag ville och efter att kroppen återhämtat sig efter jag slutat med p-piller. En komplikation behöver alltså ute leda till att det är svårare att bli gravid men kan såklart också göra det. För att få abort efter 18:e veckan måste man ha synnerliga skäl. Före veckan behöver man alltså inte, om man inte vill , förklara för någon, varför man vill ha abort. Jag gjorde en abort för ca veckor sedan, hur stora är chanserna att bli gravid igen efter en abort ? Hade oskyddat sex ca veckor efter aborten , har plussat på graviditetstest.


Min fundering är om hormonerna inte gått ur kroppen är, och att jag plussar PGA det. Här finns information till för den som är önskat gravid eller vill läsa mer om hur det är att vara gravid , hur det är att ha sex under eller efter graviditet med mera. Här finns också information för den som är oönskat gravid och vill veta, hur går en abort till och var kan man göra abort ? Om man finner rester av moderkakan, fosterhinna eller blod i livmodern blir det aktuellt med skrapning som innebär att det som finns kvar sugs ut för att minska risken för infektioner. Efter medicinsk abort görs återbesök hos barnmorska eller gynekolog för att säkerställa att ingenting har blivit kvar i livmodern. Graviditet efter spontan abort.


Så nån risk för infektioner tror jag inte är speciellt hög. Normalfallet är trots risken att allt läker som det ska och då påverkar inte en abort chansen att bli gravid senare. Men att det skulle påverka din chanser att bli gravid längre fram , gör det inte.


Om dina graviditetssymtom inte har försvunnit inom en vecka efter aborten ska du kontakta abortmottagningen.

Blödningen efter aborten kan fortsätta i flera veckor och varierar i mängd under denna tid. Ibland kan du få en ny större blödning igen två till tre veckor efter aborten , detta är oftast helt normalt. Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt.


Vissa får ont, andra inte. Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort. Under de första dagarna efter aborten kan det kännas som att du har mens. Hur länge blödningarna pågår kan variera och beror bland annat på vilken typ av abort du gjort.


Under tiden blödningarna pågår är det viktigt att du inte utsätter dig för någon infektion. Det tar längre tid om ni är äldre, men av alla kvinnor som är år och som regelbundet har oskyddat samlag blir fortfarande gravida efter att ha försökt i tre år 2. Så många som hälften av alla par uppskattas försöka bli gravida vid fel tidpunkt 3. Du kan bli gravid genom att ha vaginalsamlag med en person med penis eller genom insemination (att föra in spermier i slidan). Ytterligare en variant är provrörsbefruktning. Om du vill bli gravid ska du ha oskyddat samlag eller inseminera spermier dagarna före din ägglossning. Upplevde också efter min abort att jag bara fått information om det fysiska, medicinska.


Jag och min kille hade kontakt med kvinnoklinikens kurator inför och efter aborten – men ändå var det ingen som berättade om att så här är det normalt att må efter en abort , det är inte ovanligt att bli deprimerad osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg