måndag 13 mars 2017

Operera sig till kvinna

Välj ditt favoritfoto eller hitta på en rolig text till din present. Vi har ett brett sortiment av olika produkter. Skapa din egen personaliserade present. Frank Maloney om att operera sig till kvinna.


Här tillsammans med Lennox Lewis, före detta världsmästare.

Som utan problem kunde penetrera och skapa njutning i en annan kvinna. Jag fattar inte varöfr folk ska hålla på att operera sig så mycket. En av unga svenska kvinnor kan tänka sig att operera sitt könsorgan av kosmetiska skäl. Det visar en ny undersökning. Det är en hög siffra, säger Ingela Lundin Kvalem, forskare och docent i hälsopsykologi, som ser två huvudförklaringar till detta nya fenomen.


Till sist tog en klinik i Nacka sig an uppgiften. Kort därefter besökte hon en affär för att köpa behå med D-kupa. För tolv år sedan gick hon offentligt ut, ”kom ut”, med att hon var kvinna.

Var femte kvinna är så missnöjd med sina bröst att hon funderar på plastikkirurgi. Särskilt kvinnor under kan tänka sig att operera brösten. Ofta ligger problemet på ett djupare plan.


Det är år som gäller om man vill operera sig utan att bägge föräldrarna ska godkänna det. Min klinik är helt privat, det är dyrt att operera sig här, men så betalar också kunden vad det egentligen kostar. Förtroendet för urologerna på Sahlgrenska var i botten och Elly bestämde sig för att låta operera sig i hemlandet. Inte sällan kan bråcket sträcka sig ända ned till pungen hos män och till blygdläpparna hos kvinnor. Bråcket glider oftast spontant tillbaka in i bukhålan om man lägger sig på rygg.


Kvinnor som känner en svullnad eller knuta i ljumsken eller ner mot blygdläppen skall söka sin vårdcentral för remiss till kirurg. Kan ni förklara hur en operation går till när man opererar sig från man till kvinna ? Ambitionen är att alla ska få opereras inom tre månader efter beslutet. Louise behövde inte vänta mer än en månad.


Sedan jag var tonåring har jag haft en dröm där jag vaknar upp i en sjukhussäng som kvinna. Nu fick jag uppleva det, en helt obeskrivbar känsla, säger Louise. Enligt Raj Satkunasivam är mannen norm inom kirurgyrket, och därför kan en sådan här studie bidra till att minska fördomarna mot kvinnor. Men forskarna vill inte bidra till att patienter börjar stirra sig blinda på läkarens kön.


Vi vill absolut inte medverka till att patienter ska välja kirurger efter kön.

Antalet kvinnor som opererar sina underliv ökar, enligt svenska experter. I Norge har var åttonde kvinna mellan och år övervägt att skönhetsoperera underlivet, enligt en undersökning från NRK. Mer rakat och förebilder inom porren gör att allt fler kvinnor är missnöjda med sitt könsorgan. Endast sju kvinnor , procent, diagnostiserades med äggstockscancer.


Det händer att kvinnor vänder sig till Länssjukhuset Ryhov i Jönköping med önskemål om könsdesign. Men den offentliga sjukvården opererar bara om det är medicinskt motiverat varför kvinnorna oftast nekas ingreppen om det inte handlar om förlossningsskador, berättar Johan Skoglun verksamhetschef på kvinnokliniken på Ryhov. Man känner sig på ett sätt inuti, men känner inte igen sig själv i spegeln och vill korrigera det. Ungefär var sjätte kvinna kan tänka sig att plastikoperera sig.


Svårare smärtproblem efter operation är dock ovanligt. Kvinnor med ljumskbråck bör som regel låta operera sig då kvinnor i större utsträckning än män har en typ av ljumskbråck som kallas för ”lårbråck” eller ”femoralbråck”. Den typen av ljumskbråck har större risk för komplikationer än ”vanliga” ljumskbråck.


Rebecca, som nu opererat sig till kvinna , vill berätta hur det är att vara transsexuell, hur det känns att dag efter dag känna sig som en annan än den man ser ut att vara. Och att försöka låtsas vara något man innerst inne vet att man inte är. Att födas med den här starka känslan är oerhört jobbigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg