onsdag 29 mars 2017

Ensamstående mamma ekonomisk hjälp

Behöver du hjälp med ekonomin? Mama är läsarnas mammagrupp de luxe, självklara mötesplatsen för alla fantastiska mammor. Just nu ingår: Eucerin-kit värde 745kr! Beställ smidigt online.


Stiftelser med ändamål att ge ekonomiskt stöd åt behövande och ensamstående kvinnor. Att vara ensamstående förälder är både tungt fysiskt som psykiskt många gånger, speciellt eftersom att den ekonomiska bördan blir så pass mycket större – men trots detta är det få ensamstående föräldrar som faktiskt tar emot eller söker hjälp i form av finansiellt stöd.

Vilka bidrag finns att söka för en ensamstående mamma ? Barn till ensamma mammor är en av Fryshusets sociala verksamheter. De stödjer barn som lever med sin ensamstående mamma under ekonomisk eller annan utsatthet. Fokus är på barnens och mammornas vardagssituation. Barnens pappa har lämnat oss och nu står man här på en inkomst som täcker hyra och el och barnomsorg. Det kan vara så att du har så låg inkomst i förhållande till vissa utgifter, att du har rätt att få hjälp enligt de lagar och riktlinjer som socialtjänsten ska följa.


Bosatta inom Stockholms stad. StockholAnna Johansson-Visborgs Minne: Ge ekonomiska bidrag för semestervistelse åt behövande, företrädesvis kvinnor. Det är inte många lagar eller regler som räknar med att du kan vara ensamstående.

Oftast är de räknade på en typisk ”kärnfamilj”. Har du svårighet med ekonomin kan du söka ekonomiskt bistånd genom att prata med socialtjänsten. Att bereda lindring och hjälp åt behövande (handikappade), sjuka barn och ungdomar, att sålunda t. Eftersom jag inte hade en egen mamma att fråga så ville jag träffa andra ensamstående mammor.


Här har vi väldigt roligt tillsammans och jag har fått vänner för livet. Hon säger att hon har ett starkt politiskt engagemang och att det känns viktigt att man hjälper och stöttar varandra i samhället. Ensamståendeskap kan se olika ut. Hos en del församlingar kan man få ekonomiskt stöd till det allra nödvändigaste medan andra delar ut matkassar eller andra förbrukningsvaror.


Men framförallt kan församlingarna ge stöd och rå och hjälpa till med kontakter. Tillsammans kan man ofta hitta en lösning på de akuta problemen. Ekonomisk hjälp och stöd. Då får du hjälp om de anser att du har för låg inkomst i förhållande till vissa utgifter.


Understöd åt ensamstående fattiga mödrar med oförsörjda barn. Var sjätte ensamstående mamma har ekonomiska problem. Ansök senast mars, poststämpeln gäller.


Stockholm, som ensamma har vårdnaden om barn eller som vårdar, eller har vårdat, förälder eller annan släkting och därmed förhindrats att förvärvsarbeta. En målgrupp är ensamstående äldre med ekonomiska beskymmer eller olyckliga omständigheter eller andra ensamstående kvinnor med barn som är minderåriga minderåriga barn. Stiftelsen Alma Detthows Hjälpfond vänder sig till dig som är ensamstående kvinna.


Har du ett bestämt tillfälligt behov, är du välkommen att ansöka om bidrag till detta.

Du får inte ha en årsinkomst som överstiger fyra prisbasbelopp, vilket motsvarar 189. Föreningen FVO förmedlar stiftelsebidrag till ekonomiskt behövande privatpersoner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg