måndag 13 mars 2017

Fiskrom recept

Betalar man dyrt för delikatessen, så ska den vara perfekt. Men även andra sorters rom är gott och festligt att servera, helst på is. Sverige varje år äter cirka 5ton fiskrom ? Italien som man började äta kaviar? Förutom vegetarisk tångkaviar som försöker likna fiskrom och färgas röd eller svart, har vi också hittat en läckert klargrön vegetarisk kaviar. Den gröna kaviaren är gjord av tång och har en mild kryddning av wasabi.


Fiskrom recept

Pauls blinier med fiskrom i bakgrunden, Pauls blinier med fiskrom. Blandar romen med salt peppar och finhackad lök efter behag. Avnjut på en rostad macka. En toast med rom gör alltid succé.


Bästa smaken blir det med smör till stekningen. Du kan naturligtvis välja annan rom, t ex löjrom eller stenbitsrom. Tillredningen är enkel men kräver lite omsorg. Resultatet är dock en delikatess som inte har några likheter med den transmakande och infärgade produkt som säljs i butikerna.


Ta en bunke (3-liter) häll i vatten och ättikssprit och lägg i romsäckarna. Kör med elvispen ca 1-minuter, då har det mesta av hinnorna satt sig runt vispen. Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste. Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här. RECEPT Enkla fiskrecept.


Tillaga en snabb och lättlagad fiskrätt till middag ikväll. Här har vi samlat alla våra vardagsfavoriter på ett och samma ställe. Enkla och goda fiskrätter som hela familjen kommer att gilla. Slå vatten, salt och dillfrö i en kastrull.


Skölj av torskrommen och lägg den i kastrullen. Sätt på ett lock och värm mycket försiktigt. Kalle - det var inte ofta hos oss men det förekom och jag gillade den där hårda kompakta konsistensen.


Iallafall vad jag minns idag. Och det är nog lös färsk rom behövs till plättarna. Fredrik L - ja, det finns norska kontakter. Här samlar vi forskning och upplevelser för att skapa ett hållbart och innovativt.


Fiskrom recept

Det har du säkert rätt i. Rom kallas de obefruktade äggen hos fisk och skaldjur. Med den användarvänliga kokboken Spisa. Liten läcker citron- och blomkålspuré som serveras i snapsglas med löjrom på toppen och en bit knäckestick som får fungera som sked.


Skämt åsido: Man skall vara lite försiktig när det gäller att äta fiskrom. Recepten är skapade av Spisa samt. Anledningen är att halten av miljögifter där är betydligt högre än i resten av fisken. Romsås är ett enkelt och gott tillbehör på buffé.


Passar perfekt till fisk och skaldjur.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg