fredag 11 oktober 2019

Tjärad hampa stockholm

Tjärad hampa stockholm

Tjärad hampa är en traditionell naturfiber som man tillverkat rep av i årtusenden. Förr användes tjäran som naturligt skydd mot väta och röta och ett skyddande lager mot UV-ljus. Tjäran höll svamp och mögelsporer borta och skyddade mot havsvattnet. HAMPA TJÄRAD Återgå till produktlistan. Tjärat hamprep till rigg, förtöjning.


Beskrivning 3-slagna linor av tjärat hampgarn. Töjning vid brott ca. Exempel på användningsområden Dekorationslinor. Tjäran skyddar repet mot solljus och saltvatten och motverkar röta. Unikt sortiment av tågvirke och riggtillbehör.


Allt av hög kvalitet till rimliga priser. Clipper är ett 3-slaget tågvirke som till utseendet liknar tjärad hampa. Mycket skönt, följsamt och behagligt rep att arbeta med. Låg draghållfasthet, mycket. Dock är det inte lika hållbart som dagens plastrep och vår syntetiska hampa ser nästan på pricken ut som äkta hampa , även om den är tillverkad av plast.


Tjärad hampa stockholm

Rep och snören, ja vad vore livet utan dem, vi har dem till både nytta och fröjd. En rulle naturligt snöre är så fint att bara ha ståendes framme en naturlig prydnad. Tunna – kraftiga, tjärade – otjärade… Vi har gott om olika beslag då man t ex ska göra ett marint trappräcke. En av nackdelarna med tågvirke av hampa att hampan är känslig för röta och måste behandlas med tjära.


Den kallas då drevgarn. Hel rulle med tjärad hampa. Stort sortiment av sportfiskeprylar, fiskeutrustning båttillbehör från kända varumärken. Här finner du BAUHAUS sortiment av tjära från varumärket Auson. Med rödtjära, svarttjära och bruntjära är det enkelt att måla över slamfärger på både fasader och andra träkonstruktioner med ett toppresultat.


Tjärad hampa stockholm

Med tjäroljan får du också ett långvarigt skydd till altanen med ett resultat som inte mörknar. Nyckelring knop i tjärad hampa diam 38mm. För dig som vill inreda marint har vi rep och beslag i marin stil.


Shades of Emeral 12. Meddela mig när varan är i lager. Hampastrå 1mm tjock, Bright, 9. Behandlingen med tjära ökar repets hållbarhet mot ljus och fukt. Ett tjärat rep är mer beständigt utomhus än ett obehandlat rep.


Repet passar bra till trädgår dekorationer, makramé, servettringar och sjömansarbeten med mera. Effektiv viktminskning. Hampfärgat surrningsgarn av texturerade PP-fibrer.


Polyhampa tål mycket UV, är slitstark och smidig. Amerika var det lagstadgat att alla skulle odla hampa för att tillgodose skeppsvarvens behov av tågvirke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg