fredag 11 oktober 2019

Svenskarnas populäraste resmål 2015

Ving säljer resor med charter samt paketresor med hotell och reguljära flyg. Reser du charter, flyg eller bokar endast hotell får du alltid vår service på köpet. Hitta billigaste resan här.


Svenskarnas populäraste resmål 2015

Koppla av på semestern. Njut av mat och dryck. Spanien är svenskarnas populäraste resmål. Förra året gjorde vi nästan dubbelt så många resor dit som till tvåan Danmark.


Mer långväga resmål om USA och Thailand kommer inte ens upp på topp 10. Jämfört med förra årets favoriter så har städer som Köpenhamn, Paris och Beirut, minskat i populäritet. Enligt bokningsstatistik från resebyrån Ticket har bokningarna på julresor ökat med procent jämfört med förra året. Gran Canaria är en svårslagen favorit och har varit det även under det gångna året. Här är svenskarnas populäraste resmål i sommar – samt de trendiga nykomlingarna som allt fler fått upp ögonen för i år.


I år är många nyfikna på att upptäcka något annat än de vanliga turisttäta orterna och allt fler lockas därför av mer udda resmål som Albanien och Greklands fastland i sommar. För trots alla nya exotiska destinationer ligger medelhavsländerna stabilt i toppen över svenskarnas populäraste resmål. Intresset verkar däremot ha svalnat något för det omåttligt populära Thailan kanske till förmån för USA som bara ökar i popularitet. Resesajten Vagabond har tagit svenskens respuls och här är resultatet.


Men det finns också uppstickare. Statistiken visar att Kroatien är ett resmål som blir allt mer populärt för svenskarna. Här kan du bland annat utforska någon av de åtta nationalparkerna, där bland annat parken vid Plitvicesjöarna finns med på UNESCOS världsarvslista. Hos oss finns allt från charterresor till kortare cityresor. Ringstrasse, den cirkel­formade paradgatan som kantas av påkostade gräddbakelse­liknande byggnader som rymmer rådhus, opera och teater.


Svenskarnas populäraste resmål 2015

Varje dag har Allt om Resor nya inspirerande reportage om härliga och spännande resmål , vackra bilder, senaste nytt inom resvärlden och massor av handfasta tips och råd för att göra din semester fulländad. Allt om Resor har guider till de mest populära resorna till solen men också till weekendstäder och vinterdestinationer. Om du är ute efter nya, spännande resmål som alla andra inte åker till så har guideboksföretaget Lonely Planet precis listat flera alternativ som kan falla dig i smaken.


Europa har så mycket mer att erbjuda än London, Mallorca och populära Kroatien – även om alla tre resmål är härliga, så är en del resenärer ute efter något annat. Ving är Sveriges ledande researrangör med resor till fler än 4resmål i över länder. Ving arrangerar charterresor, flexibla paketresor med reguljärflyg och säljer även enskilda flygbiljetter och hotellövernattningar till den som vill resa på egen hand. Vinterns raketer är Kuba och Dubai. De allra flesta semesterresor – procent – går till länder i Europa.


Turkiet som länge legat högt på svenskarnas semesterlista tappade kraftigt förra året då det skedde såväl ett kuppförsök som flera bombdåd i landet. USA har dalat i popularitet. När Momondo sammanställde statistiken från det gångna året visade det sig att flera spanska destinationer tagit sig in på listan och puttat ner favoriter som Köpenhamn och Paris.


Resesöksajten Skyscanner har tagit reda på vilka resmål som var mest populära bland. Svenskarnas mest populära resmål. Då var det dags för veckans resenyheter!


Idag handlar det bland annat om höstens mest populära resmål och svenskarnas favoritmat på semestern. På en lista över tio populäraste resmål saknas de långväga resmålen i Asien och Afrika. Yngre backpackar gärna och stannar ofta borta upp mot sex månader.


Sedan finns även den nya typen av resenärer som kallas de digitala nomaderna. Karavan reseguider är personliga och inspirerande guider, skrivna av svenska författare som varit bosatta på de olika resmålen. Gekås är svenskarnas populäraste resmål.


Trots att sol, bad och semester känns flera ljusår bort är det hög tid att börja planera och boka sommarens resor. I år har den stabila och trygga favoriten Mallorca puttats ner från förstaplatsen bland svenskarnas mest populära resmål till förmån för Split i Kroatien. Det visar ny bokningsstatistik från resebolaget Ticket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg