tisdag 15 oktober 2019

Roliga samtalsämnen på fest

Tillhör du skaran som ibland får tunghäfta när du ”måste leverera” och har svårt att komma på samtalsämnen ? Här kommer frågor som garanterat öppnar upp för en konversation. Vad gör en människa annorlunda? Vilken är den första sidan du öppnar när du loggar in på nätet?


Samtalsämnen med barn. Tanken är att var och en i familjen kan bidra med fler frågor om de vill, och efter ett tag måste vi förstås också byta ut och skriva nya.

Har läst i någon tråd en gång om roliga samtalsämnen man kan ta med i festhäftet, typ hur kommer det sig att kalle anka alltid går utan byxor, men när han duschat virar in sig i en handduk? Eller hur kommer det sig att hulkens byxor inte går sönder när han, ja, blir hulken. Trött på kubb och “finns i sjön”? Vi har samlat roliga festlekar att underhålla er med på festen eller födelsedagspartyt. Lekar som passar både de aktiva och de som vill leka vid bordet.


Alla går dessutom att leka både inom- och utomhus! För att hålla i gång ett samtal krävs det att du lyssnar och ställer följdfrågor. Försök att lägga populära ämnen på minnet.

De allra flesta gillar att prata om sitt drömresemål, sin favoritserie på tv eller om de är katt- eller hundmänniskor. Jag körde en schysst isbrytare en gång. Det var på en fest där alla inte riktigt kände alla och vips så var den pinsamma tystnaden ett faktum Folk blev ännu stummare av förvåning. Sedan började jag skratta åt deras roliga miner, och innan jag visste ordet av så skrattade alla åt min dumma isbrytare.


Vinnare Bröllopsbingo! När jag var värdinna så hade vi tryckt upp bingobrickor på baksidan av varje bröllopshäfte till festen. Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. Vuxenlekar Så det är dags att ställa till en fest för dig och dina vänner?


Ja det var det jag trodde men vi har lösningen för er såklart! I dag bjuder vi på roliga frågor och samtalsämnen som räddar dig från pinsam tystnad på dejten. Tänk på att öppna frågor (som inte kan besvaras rakt av med ja eller nej) fungerar allra bäst för att hålla igång samtalet. Lyssna engagerat och följ upp med nyfikna följdfrågor där det passar. Vissa har aldrig träffats och andra känner varandra relativt väl.


Vi ska lägga ut små lappar på borden som kan tänkas få igång samtalen. Sånt som de flesta kan relatera till och som drar igång vänliga diskussioner. Roliga , smarta och udda.


Någon som vill hjälpa mig med förslag?

Eller kanske pratar ni hellre om vilka platser som fortfarande står kvar på era bucket lists? Vem vet, går första dejten bra kanske ni besöker dem tillsammans en vacker dag! Så där, fem tips på roliga frågor att ställa på första dejten.


Vill du ha fler tips om bra samtalsämnen när du dejtar? En sympatisk kille som har lurat någon sympatisk flicka på hennes underhåll. En person som tror på livet, frihet och lyckan att hela tiden vara på jakt. Den ende mannen som aldrig ljugit för sin hustru. Uppdragen kan delas ut på många olika sätt.


Fundera på om du vill styra vem som får vilket uppdrag, till exempel om du vet att en viss person inte skulle våga göra vissa uppdrag och därmed vill undvika att just den personen blir utsatt. Här är en av många roliga festlekar för vuxna som kan locka till skratt, irritation och lite allt möjligt. Den kräver lite påhittighet och planering. Förslag på namn kan vara, Hemliga uppdrag, eller nåt sånt. Festleken blir allra roligast om det till festen är bjudna folk som inte känner varandra sen tidigare.


Här har jag samlat de Bästa tipsen på lekar och aktiviteter till kräftskivan – de lekar vi har haft samt tips och idéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg