tisdag 29 oktober 2019

Somna snabbt andning

Lär dig somna snabbt – med 4-7-8-metoden Stress, oroskänslor och rastlöshet är tre vanliga orsaker till sömnlöshet. Lösningen stavas varken sömnpiller eller ett glas mjölk, utan helt vanlig andning – fast på rätt sätt. Att inte kunna somna är ett problem för många människor världen över. Och det blir lätt en ond cirkel där du är konstant trött utan möjlighet att kunna återhämta dig.


Somna snabbt andning

Så hur gör man för att komma ur cirkeln? Det kan vara så enkelt att bara lära sig andas korrekt. Om du har svårt för att varva ner när du lägger huvudet på kudden, så finns det som tur är hjälp att få!


Med rätt knep kan du koppla av och stilla alla oroliga tankar så att kroppen kan växla ner. Studier visar att magnesium är nödvändigt för en god natts sömn och att sova ”som en stock”. För att somna snabbare , försök att äta livsmedel som pumpafrön, mangold och spenat.


Somna snabbt andning

Detta är en lugnande och avkopplande dryck som minskar ångest och kan hjälpa dig att somna snabbare. Med andningstekniken 4-7-kan du lära dig somna snabbt. Metoden går ut på att andas rätt och sägs hjälpa mot sömnlöshet.


Somna snabbare med rätt andning Är man stressad och uppe i varv är det ofta svårt att somna på kvällen. Den amerikanske läkaren Andrew Weil lär i sin bok “ Breathing ” ut en speciell teknik som ska få dig att somna snabbt. En kurs om hur du hittar tillbaka till sköna goda sömnen. Vid en naturlig inandning åker.


Somnade som en stock gjorde jag i alla fall. Till en början kände jag mig nästan lite yr av att ta så djupa och långsamma andetag men det bidrog till den avslappnande effekten. Att hålla koll på räkningen gjorde också att jag släppte andra tankar och fann ett lugn. En amerikansk läkare påstår sig nämligen ha kommit på en metod som får dig att somna på en minut – bara genom att andas rätt, skriver Daily Mail. Den kallas för 4-7-8-tekniken, och går till så här: 1. Andas ut helt och hållet genom munnen.


Stäng munnen och andas in snabbt genom nästan, medan du räknar till fyra. Vi på Somna är övertygade om att en bra dag börjar med en god natts sömn. Och att en bra dag fortsätter med naturliga pauser där man kan stanna upp, sänka axlarna några minuter, hitta fokus och landa i sig själv.


Här är Sömnklubbs psykolog Charlotte Ulfsparres bästa tips för hur du kan somna snabbt. Håll dig till en rutin. Att ha fasta tider då du stiger upp, äter måltider och lägger dig hjälper kroppen förstå att det är dags att somna när du går och lägger dig. Obs det här är en kraftfull, snabb andning som används inom kundaliniyoga. Använd med respekt – och absolut inte för länge!


En till tre minuter till att börja med. GÖR SÅ HÄR: Sitt avslappnad. Ta 2–korta, lätta andetag per sekun genom näsan, utan paus mellan andetagen. Han hävdar att övningen kan få folk att somna på under sekunder.


Detta eftersom andningen fungerar som ett “naturligt lugnande medel för nervsystemet” och snabbt reducerar stress och spänningar i kroppen. Dessutom distraheras du från de tankar som håller dig vaken. GABA är ett ämne som finns naturligt i kroppen och som har en lugnande, ångestdämpande och sömngivande verkan. Läkemedlen förstärker effekten av GABA.


Effekten kommer snabbt , ofta inom en halvtimme, och du ska därför ta läkemedlet precis innan du går och lägger dig. Det går också bra att ta det om du inte kan somna. Den är ergonomiskt utformad för att ge ett jämnt och stabilt tryck.


Genom att gå ut över bröstet och ner mellan skulderbladen applicerar den tryck på muskulaturen och man får en skön omslutande känsla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg