torsdag 31 oktober 2019

Röka hampa

Här kommer lite information om hampan och några av dess olika användningsområden. Denna växt används till mycket men den är också en drog. Skillnaden mellan droghampa och industrihampa eller drogfri hampa förklaras här. Ur växten Cannabis Sativa, som också kallas hampa , kan man få fram hasch och marijuana.


Att röka har sina pros and cons.

Det är mitt sätt att slappna av och bli av med tunga tankar. Jag praktiserar på ett företag där det tidvis är väldigt intensivt. Nackdelen är att man blir väldigt bekväm. I vanliga fall är jag lättuttråka när jag röker är det mycket enklare att inte göra någonting”. Cannabis ( hampa ) som läkemedel Den här sidan kommer förmodligen att skapa mest uppståndelse hos de traditionellt skolade läsarna, som blivit intalade att cannabis inget annat är än ett narkotikum som följaktligen är belagt med totalförbud.


Har man som vana att röka varje kväll så kommer man att vilja röka cannabis på kvällarna. Det finns undersökningar som tyder på att 9- av de som röker cannabis och ca av de som röker dagligen blir beroende. Hampans THC-halt måste vara under för att få odlas, vilket de flesta kommersiella sorterna uppfyller.

Det är därmed ingen större idé att röka blommorna från industrihampa även om de är lagliga att inneha och bruka. Hampaolja kan också användas som en återfuktande skönhetsolja. Genom att applicera en liten mängd hampaolja i håret får du ett glansigt och vackert hår som berikas av näringen i oljan.


Något som många besväras av med hampaolja är att oljan har en tydlig doft av hampa. Hampans livcykel kan delas upp i fyra delar: groningen, den vegetativa tillväxten, blomningsperioden och fortplantningsperioden. Plantans egenskaper och behov varierar mycket från period till period. Att få ett frö att gro är inte speciellt svårt men olika metoder passar olika bra beroende på vilka krav man har.


Sverige fick aldrig någon egen konsumtionskultur bland intellektuella som delar av Europa, men indisk hampa förekom som råvara i olika medicinska tinkturer. Till Sverige kom bruket att röka cannabis först med jazzmusiken men spridningen var mycket begränsad. Om du vill få ut mer av ditt rök - och tobaksintresse kommer du garanterat hitta något som kommer berika din livsstil här. I Sverige precis som i övriga EU är hampa laglig om den uppfyller vissa krav.


All hampa som du kan köpa hos oss är EU-godkänd industrihampa. Hampa , blomma – hämta denna royaltyfria Stock Foto på bara någon sekund. Medlemskap krävs inte. Självklart är pulvret helt fritt från THC precis som alla våra övriga produkter.


Du får göra lite av jobbet och får mycket för pengarna.

Inga konstigheter egentligen. Helt utan krusiduller och krumelurer. Det är ungefär som att säga att man skulle bli påverkad och inte kunna köra bil på en lättöl. MEN, eftersom det kan finnas spår av THC (ett narkotikaklassat ämne) i oljan finns det självklart anledning att titta på de lagliga aspekterna.


Hampa är även intressant som biobränsle i form av briketter och som möjlig snabbväxande råvara i etanolframställning från cellulosa. Hampafibrer hålls fortfarande för att vara starka och tåliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg