tisdag 29 oktober 2019

Sälja tjänster

Spara en massa pengar här! Momssats på varor och tjänster. Hur mycket moms du ska ta ut varierar beroende på vilka varor och tjänster du säljer. Här kan du läsa om hur du fakturerar och vilka uppgifter som ska finnas på en faktura. Vid försäljning av en tjänst till en företagare i ett annat EU-land ska du under vissa förutsättningar sälja tjänsten utan moms.


Om du säljer till företagare ska du under vissa förutsättningar sälja tjänsten utan svensk moms och om du säljer till privatpersoner ska du i regel sälja tjänsten med svensk moms.

Här har vi samlat några av de vanligaste situationerna och det viktigaste du behöver tänka på när du säljer tjänster till köpare i länder utanför EU. Norge, vidareförsäljning på norsk mark, sälja (exportera) produkt med tillhörande monteringsarbete hos kund i Norge. Ditt företag behöver inte registrera verksamhet i Norge oni inte har planer på att driva verksamhet inne i Norge, ni utför tjänster åt kund i Norge från Sverige, så kallad fjärrleverans. Generellt sett är det mer fördelaktigt för dig som designer att sälja dina varor direkt än att sälja på kommission. Bestämmelsen innebär att det är straffbelagt att köpa sexuella tjänster , men inte att sälja dem.


Du packar din påse med det du vill sälja - vi hämtar vid dörren och sköter försäljningen åt dig. Beställ din Sellpypåse Läs mer om att sälja med Sellpy. Vilka varor eller tjänster är det inte procents moms på?

I vissa fall ska du inte ta ut någon moms alls. Regler för paketresor och sammanlänkade researrangemang. Säljkurs att sälja tjänster - Du lär dig att coacha kunden från mötesbokning till avslut med frågor som skapar intresse. Sälja tjänster i ett annat EU-land.


Låt tjänsten blir produkt. Att omvandla dina tjänster till faktiska produkter är ett sätt att konkretisera deras värde. Om du säljer kunskap kan det t ex vara onlinekurser, mallar, seminarier, checklistor, tips och råd. Om du jobbar med friskvård kan du sälja hälsopaket som kombinerar rådgivning, behandlingar, coaching, osv.


Sätt upp en hemsida, gör enkla beställningsformulär, sälj till vänner och bekanta och bjud in vänners bekanta till kvällsträffar där du säljer sakerna. Ska du sälja tjänster inom EU bör du ta kontakt med Skatteverket. Moms vid försäljning av tjänster inom EU är ett komplicerat område.


Det beror på att det finns många faktorer som påverkar momsskyldigheten, till exempel var tjänsten utförs och vilken tjänst det handlar om. Uppfattningen om att det är enklare att sälja produkter än tjänster , och då menar jag B2B, tror jag beror på att man lättare kan definiera produkten i fasta termer såsom utseende, pris, funktion, men framförallt att man vet exakt vilket värde man får. Det handlar om att skapa förtroende hos kunden och intresse för era system och tjänster. Att sälja tjänster och system kräver lite extra av säljaren.


Då passa den coachande säljmetoden väldigt bra. Den utgår från att ställa många frågor till kunde. Om du vill sälja tjänster i Danmark är det viktigt att du har koll på de lagar och regler som gäller.

Säljkursen är konkret och praktisk och deltagarna kommer att skräddarsy sin egen försäljning för sitt företags produkter och tjänster. I säljkurserna ingår det också månaders uppföljning via en e-utbildning som gör det enkelt för deltagarna att på egen repetera. För dig som har en tjänst att sälja kan du använda Fiverr. Vi på Fastighetsbyrån arbetar hela tiden med att skapa nya smarta tjänster och verktyg till dig som ska sälja. Tjänster som hjälper dig att veta vad din bostad är vär hålla koll på prisutvecklingen, marknadsföra din bostad till så många som möjligt, följa med i budgivningen, och mycket annat.


Ska ägarbytet gälla från en dag då tjänsterna inte fungerade, så anmäler du det skriftligen på registreringsbevisets del den gula delen. Där har du möjlighet att ange datum för ägarbytet till skillnad från våra e- tjänster som automatiskt plockar ”dagens datum” för ägarbytet. Den största skillnaden mellan att sälja tjänster till privatpersoner och företag gäller dock de så kallade digitala tjänsterna. Där ingår bland annat försäljning av appar och andra programvaror.


I det fall du säljer elektroniska tjänster direkt till privatpersoner i ett annat EU-land så ska det landets moms vara med på fakturan. Frilans Finans är en modern och effektiv ekonomisk lösning som möjliggör det att fakturera utan att ha eget företag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg