torsdag 15 augusti 2019

Viktiga saker i en relation

Hitta en gemensam värdegrun eller en lägsta nivå som ni kan leva med om ni inte kan enas. Det handlar om allt som är viktigt för er. Det är viktigt att kunna uppleva nya saker. I en kärleksrelation bör man känna sig motiverad att uppleva nya saker med säkerhet och respekt.


Din personlighet berättar vem du är och den person som du är med bör älska dig för den du är.

I en hälsosam kärleksrelation bör den ena parten inte försöka ändra på. För en bra och stabil grund i kärleksrelationen är det viktigt att inte glömma bort sig själv på individnivå. Det kan finnas en risk att förlora sig själv i relationen och börja prata i vi-form. Men att ta hand om sig själv och göra saker för sin egen skull är en viktig del i att hålla relationen levande. Jag är långt ifrån en relationsexpert men känner ändå att jag har haft så pass långa (och många, hehe) relationer att jag vet vad som är viktigt.


Eller ja, vad som är viktigt för mig kanske inte är lika viktigt för andra. För många som lever i en nära relation med någon som är deprimerad uppstår ofta en känsla av. Experten: saker alla långvariga relationer har gemensamt Kärlek, gemensamma intressen och fjärilar i magen.

Det finns många viktiga beståndsdelar i ett lyckligt förhållande och vilka man prioriterar varierar från person till person. I en harmonisk kärleksrelation är det mycket som måste stämma. Men en sak är viktigare än någon annat, visar ny forskning. I början söker man ofta en person som ger en fjärilar i magen och som väcker förälskelsen till liv.


Men när de första omvälvande känslorna har lagt sig och du börjar lära känna en person på djupet, finns det fler saker som bör stämma för att er relation ska fungera i längden. Däribland att långlivade parrelationer har en viktig sak gemensamt: – De scannar sin omgivning efter saker de kan uppskatta och säga tack för. De bygger en kultur av respekt och uppskattning väldigt medvetet, säger han till The Atlantic. Forskarna har sett att olyckliga par, som har en negativ bild av varandra, inte ser hälften av alla de positiva saker som objektiva personer uppmärksammar. De är överkänsliga och tenderar att avvisa sin partner på grund av saker som hen saknar, i stället för att som de med en positiv uppfattning vara tacksam för vad de har.


Kärlek kändes som en så självklar sak att jag inte tar med den. Kommunikation och uppskattning må vara viktigt , men om man ska tro merparten av SVT Nyheter-läsarna verkar ett aktivt sexliv vara grundstenen i en lycklig relation. Hetsa inte upp dig på småsaker.


Ta det onda med det goda. Ha kul ihop, skratta, ha mycket fysisk kontakt, inklusive sex. Humor är grundläggande i en relation ! När du inte är nykär längre och vardagen fortsätter med framgångar och motgångar är det extremt viktigt att kunna skratta tillsammans och finna lycka i de små sakerna.


Lycka i en relation bygger på flera variabler, men hjärnan relaterar ofta lycka med just skratt.

Om en vän berättar en hemlighet måste man respektera förtroendet som man fått och inte föra saken vidare eller baktala vännen. Om hemligheten emellertid oroar en själv, om vännen till exempel berättar om sina självdestruktiva tankar, måste man alltid berätta om saken för en trygg vuxen. En relation behöver engagemang. Tips och råd för att få relationen att funka. Här är ingredienser som brukar vara viktiga för att ett förhållande ska kännas kärleksfullt och givande.


Eller så kan du välja att först tänka över vad det är som gör att du reagerar så starkt på det din parter sa. Då får du en djupare förståelse för dina känslor och dig själv som helhet, vilket också är en viktigt del i ett förhållande. Fem saker som gör dig lyckligare på jobbet Hur blir man lyckligare i karriären?


Studier visar att det finns fem särskilt viktiga punkter som bidrar till ditt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg