måndag 12 augusti 2019

Led spottar i taket

Handla elektronikprodukter online - Tingstad. Omsorg från topp till tå! Rätt utrustning på rätt plats. Välj emballage efter din image. Kolla in vårt sortiment.

De största leverantörerna hos oss och snabba leveranser. Vi har spotlights i olika utföranden för att passa just ditt hem. Se vårt utbud här och beställ redan idag! Plannja har miljö och design i blickfånget.


Brett sortiment av LED spotlights. Vi har ett brett sortiment av LED spotlights i olika former och färger. Utöver detta finns det även LED spottar som varierar färgtemperaturen när den dimras, så kallad dim-to-warm.


Eller ge hela rummet ett lyft genom att satsa på infällda downlights i taket.

Lägg gärna till en dimmer så kan du enkelt välja det ljus som passar för stunden. Lys upp med en spotlight från Philips! Den har en slimmad design som gör att den passar perfekt för låga tak.


Spotlight tak är enklt att placera och rikta dit du vill. En led spotlight kan ge bra arbetsbelysning, men också användas för att skapa effektljus genom att punktbelysa. Om man söker spotlights med mindre bygghöjd så bör man välja en spotlight med inbyggda led chip.


En stor fördel är tex vid renovering att man inte behöver sänka taket så mycket. Idag finns det spotlights som kan monteras direkt i kopplingsdosor och apparatdosor. Du kan såklart också sänka taket enbart för att få upp spots på ett smidigt sätt.


Vill du ha spotlights direkt i ditt nuvarande tak blir det lite knepigare, även om det säkert är fullt genomförbart. Många väljer LED spotlights som en del av sin belysning och det kanske bara är i badrum och mindre utrymmen man enbart använder sig av bara LED spotlight. En snygg taklampa, mindre bords och golvlampor tillsammans med LED spotlight som släpljus mot en vägg brukar vara en trevlig kombination. Montera det nya taket om du inte tänker använda det befintliga, eller om du tänker sänka takhöjden.


Använd gipsskivor eftersom dessa är brandklassade. Hur mycket du får sänka takhöjden beror på vilken typ av armatur du har valt. Gör hål för armaturen.

Ta bort eventuell isolering som finns inom säkerhetsavståndet i taket. Det borde gå men hur du ska göra beror på hur taket är konstruerat. Många spottar sitter ju i pottor som går att fälla in i taket.


Här är lite inspiration om hur du kan dra kabel. Det finns också spotlights man sätter i kopplingsdosor. Jag skulle dock tänka över det här valet ett varv till.


Alltid toppkvalitet till kanonpris hos oss. Många av våra infällda spotlights (downlights) kan du även köpa till den allt mer populära led ljuskällan. En spot i taket lyser upp det du älskar. Och en ställbar takspot ger massor av ljus där du behöver det – för att lyfta fram en tavla eller ge belysning åt en bänkskiva.


Har förstått att LED drar mycket mindre ström och avger lägre värme men så är dessa betydligt dyrare dock håller de längre. Fördelen med att använda 230V LED spotlights är att du slipper transformator, LED avger ingen värme och drar betydligt mindre ström vilket är bra för både miljön och plånboken! LED -lampor och halogenspottar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg