måndag 26 augusti 2019

Naxos sevärdheter

Naxos landskap är mycket varierande med höga berg med små byar och djupa gröna dalar. Just nu har vi extra bra priser på utvalda hotell. Boka din resa med Apollo idag! Besök inte bara ditt resmål — upplev det!


Vår avbokningspolicy är helt gratis. Vi förhandlar så att du slipper. Sevärdheter i Naxos : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Naxos , Grekland på TripAdvisor.


Sevärdheter Naxos har ett fungerande nätverk av bussar som går till flera av de större byarna på ön. Det är därför lätt att ta sig runt på ön med hjälp av buss. Busstationen ligger vid hamnen i Chora och biljetterna säljs ombord på bussen. Det går även att hyra bil och upptäcka ön på egen hand. Naxos är härlig grekisk ö med charmiga byar, fina stränder och spännande historia.


Naxos sevärdheter

Här får du tips på stränder, byar och sevärdheter. Sevärdheter i Giardini Naxos : Se TripAdvisors omdömen och bilder av saker du kan göra när du är i Giardini Naxos , Italien på TripAdvisor. Naxos är även seglarnas ö – många hyr en segelbåt eller katamaran och luffar runt mellan Naxos , Mykonos, Delos och andra intilliggande öar. Det bådar gott för en flexibel semester eftersom näst intill alla öar är fulla av sina sevärdheter , stränder och shoppingmöjligheter. Naxos erbjuder ett flertal intressanta sevärdheter.


Förutom fina stränder, pittoreska byar och ett vackert och vandringsvänligt landskap finns ett flertal venetianska fästningar och torn, några intressanta tempel samt en trio märkliga stenstatyer. Många tycker nog att Naxos största sevärdheter är de fina stränderna, och de gamla stadsdelarna i Naxos stad. Andra sevärdheter är det vackra landskapet, Portara i Naxos sta Tempel of Demeter utanför Sangri och de märkliga stenstatyerna i Melanes och Apollonas som kallas Kouros. Allt om Samos i Grekland. Stränder, sevärdheter , byar, hotell, tavernor med mera.


Naxos sevärdheter

GÖRA: Tröttnar du på att sola så kolla in shopping och historiska sevärdheter i Naxos stad eller vandra i natur och berg. SHOPPING: Gamla marknaden (Old market) i Naxos stad är en vacker labyrint av stensatta gator och vitkalkade hus som rymmer silversmeder, smyckestillverkare och konstnärsbutiker av alla de slag. Siciliens sevärdheter.


Självklart ska du besöka Etna och gillar du att känna historiens vingslag finns det mycket lämningar och historiska platser att besöka. För dig som funderar på att åka till Naxos i sommar kommer här fem tips på vad man kan göra när man är på ön. Njut av stränderna (förstås!)Den västra.


Naxos sevärdheter

Vi har all information du behöver, från priser och tider till valmöjligheter med köföreträde och mobilvouchers, så att du kan boka i förväg med GetYourGuide och göra det mesta av din resa till Grekland. Det är en ganska turistig by, men den har ändå sin charm. Det bästa är väl egentligen läget eftersom det är mycket enkelt att ta sig till flera stora sevärdheter härifrån.


Buss till Taormina avgår till exempel var 20:e minut. Lika känd är den marmor som bryts ur öns rika fyndigheter. Det var på Naxos som konsten att bearbeta marmor till statyer först utvecklades. Fler sevärdheter på Naxos hittar du i våra restips. Det är genom utflykterna du kommer nära Giardini- Naxos.


Det kan handla om äventyr i naturen. Eller sevärdheter och spännande intryck av landets kultur. Men även båtutflykter, shoppingturer och festkvällar med det lokala kökets specialiteter. Vilket du än väljer får du reseminnen som varar längre än solbrännan.


Härifrån är det en bedårande utsikt. Från hamnpromenaden ringlar sig en labyrint av gränder, många täckta av urgamla valv, upp mot Kastro. Förutom den grekiska amfiteatern har staden egentligen inte så mycket sevärdheter , men miljön är en attraktion i sig. Taormina, som är en brant liten stad med massor av trappor, ligger på en klipphylla 2meter ovanför Naxosbukten, där det finns fina stränder.


Ovan syns lämningar efter grekerna vid Naxos. Ger du dig iväg på utflykt högre upp blir du inte besviken om du gillar utsikter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg