onsdag 7 augusti 2019

Lätt att bli gravid efter förlossning

Från kr - Alltid Fri Frakt. Kvinnokroppen är otrolig och en frisk kvinna kan snabbt bli gravid igen, säger barnmorska Siv Anett Hernar Belgum. Hon berättar att kvinnor kan bli gravida igen vid den allra första ägglossningen efter graviditeten, men när denna kommer kan variera från kvinna till kvinna. Nattamning kan skjuta fram ägglossningen något. I vissa fall är det nog så att det blir lättare och lättare.


Det beror väl på orsakerna till att man inte blir gravid så fort.

Vårt första barn blev till efter mån aktivt försök och dessförinnan hade vi varit oförsiktiga till och från under ca års tid. Tvåan lät sig dröja mån och det tog mån innan trean blev till. Ha samlag ofta för att lättare bli gravid. Att ha samlag ofta innebär att mannens spermaproduktion ökar. Låt det helst inte gå mer än en vecka mellan samlagen eftersom de spermier som då kommer ut har blivit gamla och lite mindre livskraftiga.


Med dottern: gravid vid andra försöket. Så år av försök mellan ettan å tvåan, om allt går väl. Du behöver vila och återhämta dig.

Det är vanligt att känna sig nedstämd och orolig efter en förlossning. Du kan ha svårt att koncentrera dig, vara ojämn i humöret och ha svårt att sova. Besvären brukar bli bättre efter en till två veckor.


Har hört att amningen är ett rätt säkert skydd ? Ni som är tätbefruktade hur fort efter förlossningen blev ni med barn? Min son är två månader och får inte sätta i spiralen förens om en månad minst! Nu är jag år och jag har förstått det som att det blir svårare för varje år, både att bli gravid och att sedan att slippa missfall. Jag undrar därför: Vilka konkreta risker är det som ökar med mammans ålder, jag menar främst för barnet, under utvecklingen i magen och vid förlossningen ? Bli gravid efter förlossning ? Hej på er undrar om någon vet hur långtid eller om man kan bli gravid efter förlossning.


Det finns dock forskning som tyder på att det någon månad efter ett missfall kan vara lättare att bli gravid. Detta tros bero på att man vid ett missfall tömmer livmodern och på så sätt skapar en gynnsam sekretmiljö bestående av östrogen- och progesteron vilket är bra för ett ägg som ska fästa efter befruktningen. Det finns hormonrubbningar som gör att det inte blir någon ägglossning. Då går det inte att bli gravid genom vaginalt samlag. Men det finns läkemedel som då kan stimulera ägglossning.


Av de kvinnor som blir med barn har ungefär hälften blivit gravida under de första 2-månaderna. Det går inte att öka antalet ägg med medicin.

För procent tar det över två år att bli gravid. De par som inte blir gravida efter 1-år brukar söka hjälp. Resultatet av ett befruktat ägg. Det är lättare att bli gravid och att behålla ett foster om ämnesomsättningen är normal. Både för hög och för låg ämnesomsättningen kan bidra till att det är svårt att bli gravid.


Veckomail anpassade efter din graviditet. Jag verkar ha svårt att bli gravid , hade oskyddat sex med min dåvarande kille ett helt år innan jag blev gravid när jag var 15. Jag och min sambo hade haft oskyddat sex nästan år när jag blev gravid i somras, men det slutade i missfall i augusti i v. Dock blev jag gravid väldigt direkt efter det och är nu i v. Jag ska stötta en vän under hennes förlossning och hon är bipolär. När kan man ta medicin igen?


Det är viktigt att tänka på att det finns en möjlighet att ganska tidigt bli gravid igen. Kondom är i början det bästa för att skydda sig mot att bli gravid och skyddar även mot infektioner. Hur kan jag ge bra stöd?


Vågar jag satsa på att bli mamma efter 44? Rent statistiskt är det svårare att bli gravid i högre ålder. Läs barnmorskans hela svar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg