torsdag 29 augusti 2019

Sånt man bara säger

Alltid bra priser och snabb. Tillbaka till sökresultatet. Berättelsens ”jag” är lite över femtio år och har lämnat sitt arbete och sambo med barn.


Sånt man bara säger Helena Von Zweigbergk (Nedladdningsbar ljudbok) Tipsa en vän 1kr Antal. Personuppgiftspolicy Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. När relationer blir en belastning och umgänget med andra en plåga kan den tillfälliga lösningen vara att dra sig undan till det klassiska huset i skogen.

Susanne har tagit en time out. Hon har dragit sig undan livet, alla de vardagliga sammanhangen och kraven. Nu vill hon ha tid bara för sig själv, bara vara med sig själv. Hon har längtat efter det, rofylldheten i stugan, att skapa något som bara är hennes. Det hände ganska plötsligt.


Dels var böckerna bra, dels är det en annan typ av böcker än jag brukar läsa, nämligen relationsromaner. En tanke med köpet var också att lilla mamma kanske ville läsa böckerna. Nu blir det tyvärr inte så.

En roman om familjerelationer och lojalitet. Senast lästa bok, just nu. Nu är det bara hon som gäller, på sina egna villkor. Men fristen blir kort. Systern Louise ber henne att ta hand om den femtonårige sonen Jonas en kort tid.


Dela nu: Egen tid är rena lyxen för många i dag. Katarina Wennstam är tillbaka! När hon förlorar sitt chefsjobb och erbjuds ett avgångsvederlag, lämnar hon man och tre bonusbarn och reser till sitt torp på landet. Sånt vi bara gör handlar om olika kulturellt och socialt betingade vardagshandlingar.


Volymen bjuder på korta, koncentrerade texter skrivna av forskare inom humaniora. Utifrån egen och andras forskning berättar de engagerat och lättillgängligt om sånt vi bara gör. Varje text kompletteras med en faktaruta med lästips för den vetgirige. Många elever i nian säger att de letar efter tre saker: En skola där man passar in, ett program som har status och ett alternativ som gör att man kan fortsätta att gå i skolan med sina kompisar. Resultatet är att många väljer ett program som passar traditionerna, förväntningarna och vanorna bland vänner, familj och samhället i stort.


Inköp var alltid den nödvändiga scenografin till de förändringar hon ville genomföra. Skulle man städa, måste man först av allt köpa förvaringsboxar och snygga hyllor. Skulle man börja leva smalare, måste man omedelbart köpa en ny dyr kjol som riktmärke, en våg och ett set pulverdrinkar från Hälsokostboden.


Skyddsomslag finns i mycket gott skick.

Boken är en aning snedläst. Upplagd av Isabelle Linnér kl. Vi var i Alperna och åkte skidor i februari, sen har vi varit i Nice, Normandie och nu Rhodos. Så mycket hade jag inte åkt annars.


Det är sånt man bara drömt om förut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg