fredag 16 augusti 2019

Levadavandring madeira

Boka din drömsemester redan idag. Semesterkortet, läs mer här. Hitta billigaste resan till solen. Har du frågor kring din resa? Kontakta oss på mejl eller telefon.

Se vårt breda utbud här! Paketresa med guide, flyg, boende 7n fr 14. Uppe på det platta höglandet Paúl da Serra, i det gulblommande buskarnas lan hamnade vi vid ett litet kapell och den nedstängda restaurangen Jungle Rain. Vi slog upp Jungle Rain på Tripadvisor. Mängder av fina sträckor erbjuder olika miljöer och upplevelser.


Färden går till Porto Moniz, som ligger på en utstickande tunga av lava i havet. Tillbaka på hotellet har vi ledig tid fram till den gemensamma avslutningsmiddagen. Varmast är juli–sep med runt grader.

Svalare och mer regn okt–mars. Madeira är fotvandrarnas paradis. Oavsett säsong skiftar vädret snabbt, packa både shorts och regnkläder. Langs levadaens fredfyldt rislende vandløb, der dog nogle steder er brusende og fossende, fører stier mod øens indre til områder, hvor man ellers ikke kunne komme. Här slingrar sig levador genom varierande terräng och längs vägen kan du njuta av den inhemska floran och den.


Du kan äta fisk- och skaldjursmiddagar i toppklass, sitta på cocktailbarer med panoramautsikt och gå på visning i Blandy’s vinhus. Att spela golf kan vara en utmaning, banorna är ganska kuperade, men utsikten slår det mesta. Vädret skiftar i takt med att du tar dig upp och ner mellan berg och dalar, eller från den ena sidan till den andra.


Vandra på levadorna, njut av stadslivet i Funchal och bada i de häftiga havspoolerna. På den här resan är det dukat upp för en oförglömlig resa i vackert landskap på ön med sommar och blomstring året runt. Vi valde vandringen från Paul da Serra till Rabacal. En vacker klassiker med ett vattenfall som avslut. Vår tur avslutas med en guidad visning på det anrika vinhuset Adegas de Saõ Fransisco, där vi även får prova två viner.


Du kan också åka på delfinsafari, jeepturer, båtutflykter och mycket annat. På femtonhundratalet började portugiserna bygga levador för att frakta vatten till jordbruksområden. Många levador är inhuggna i sidorna av bergen, och cirka kilometer tunnlar är grävda.

De lette levadavandringer foregår i et fladt terræn med brede stier og uden stejle skrænter. Den middelsvære levadavandring ligner den lette, men byder på smallere stier. Lederna är uthuggna ur berget, ursprungligen för att leda vatten till jordbruksområden. Få resmål erbjuder en sådan variation - spektakulära vyer, klippiga bergstoppar, alpina platåer, frodiga dalar och terasserade bergsväggar.


På denna resa får du möjlighet att utforska allt detta. Kom och bli imponerad av dess spektakulära skönhet. Dagen börjar med upphämtning från hotellet kl.


Första stoppet görs vid en utsiktspunkt ovanför Funchal. Nåja, högt var det i alla fall! A hade läst en bra blogg innan och visste att det fanns ett bra alternativt sätt att avsluta vandringen så man på ett smidigt sätt hamnade vid Cabo Girao. Det blev en skön blandning av stadspromenader, shopping, god mat och gott vin, relax, läsa böcker, sightseeing och inte minst vandringar. Här finns vacker natur, fina vandringsmiljöer och möjlighet till goda kulinariska upplevelser.


Passa på att lära dig (och smaka på) allt om madeiravin. Det är enkelt att promenera mellan de olika provningslokalerna hos de kända madeirahusen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg