måndag 11 mars 2019

Kriscenter

Här berättar människor om kriser ur olika perspektiv både de som drabbats själva och yrkesmänniskor som har en roll i att hantera kriser. Manscentrum är en mottagning vars inriktning är att bistå män i kris. Du som är kvinna och är utsatt för hot eller våld från din partner eller tidigare partner, eller från någon du har eller har haft en relation med kan kontakta oss.


Mottagningen vänder sig till alla som är boende i. Pohjanmaan kriisikeskus Valo tarjoaa keskusteluapua, kun olet kohdannut kriisin tai haluat tukea vaikeaan elämäntilanteeseen.

Valon asiakkuuteen et tarvitse. På Stockholms stads webbplatser använder vi kakor (cookies) för att webbplatserna ska fungera på ett bra sätt för dig. Du kan läsa mer om hur vi använder. Jag blev uppringd av räddningschefen i går som bestämde att vi skulle ha ett kriscenter , säger Anders Hullfors och berättar att det bland annat var kuratorer, sjuksköterskor, personal från räddningstjänsten på plats i kyrkan.


Valo startar verksamhet i Jakobstad. Valo utrymme med ungdomsstationen Fiilis. Vår fingertoppskänsla säger att det här behövs i Jakobstad säger krismedarbetare Monica Bäck.


På torsdag startar Österbottens kriscenter Valo en mottagning i Jakobstad.

Vi arbetar mot våld i nära relationer och är en samtalsmottagning för män, kvinnor, unga och barn. Våld förekommer i såväl heterosexuella som samkönade. Rikskriscentrum är en riksorganisation vars medlemsorganisationer är professionella verksamheter som i huvudsak arbetar med män i kris.


Detta beror på att personal och frivilliga från samtliga kriscenter i Finland dejourerar i kristelefonen. Hjälpen kan mottas anonymt och är kostnadsfri för klienten. Gislaveds kommun öppnar sitt kriscenter efter det att en man dödats på en restaurang. De som känner ett behov av att prata med någon om händelse kan.


Det kriscenter som haft öppet under söndag och måndag är nu stängt. Men kommunen har fortsatt beredskap för att möta behov av stöd för anhöriga efter den tragiska flygolyckan. Mer information finns på kommunens hemsida.


Stöd för anhöriga efter flygolyckan. Det var en del som kom dit. Kommunens POSOM-grupp och kyrkans stödgrupp har öppnat ett kriscenter , säger Håkan Göransson.


Polisen skriver på sin hemsida att vittnen och andra – som inte är anhöriga – som behöver stöd är välkomna till Ålidhemskyrkan. Stockholms stad öppnade i lördags upp en krisstödsmottagning dit man kan gå för att få hjälp och stöd. Hittills har det kommit mellan och personer om dagen.

Det är framför allt personer som varit väldigt nära händelsen som har ett stort behov av att få prata. Det är ännu oklart hur det kommit sig att mannen kört av vägen. Polisen beslagtog motorcykeln för teknisk undersökning och trafikolyckan utreds som vårdslöshet i trafik.


Kriscenter i Stockholm. Med anledning av händelsen på Hotell Nissastigen under lördagskvällen har kommunens kriscenter öppet under söndagen från klockan 13. Kommunen öppnade på söndagen sitt kriscenter för de som ville prata med någon om händelsen.


Från klockan på söndagen fanns personal på plats i kommunhuset för att möta oroliga Gislavedsbor. Samtidigt fortsätter poli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg