måndag 18 mars 2019

Kärlekens fem språk pocket

Fynda höstens härliga bokhög till bra priser hos oss på Adlibris. Bokus - Köp böckerna billigare - Här hittar du pocketnyheter! Kom in och se andra utgåvor eller andra böcker av samma författare.


Upptäck kärlekens olika språk har sålts i över fem miljoner exemplar och getts ut på ett fyrtiotal språk. Gary Chapman är författare och föreståndare för Marriage and Family Life Consultants, Inc. Gary reser över hela världen och håller föredrag och har även ett radioprogram som sänds på 2stationer. Boken används också för utbildning, som samtalsunderlag och i äktenskapskurser. Kärlekens fem språk är en hjälp till att bättre förstå varandras sätt att visa kärlek.


I översättning av Anne Holmdahl. Den är skriven av en amerikansk parterapeut som jobbat med många par och kommit fram till att det finns framförallt fem stycken huvudspråk för kärlek. Alla fem språken behövs i en relation. Det kärleksspråk som vi tycker om att ge kärlek på är ofta också det språk som vi vill ha kärlek på. I boken, som blev en bästsäljare, beskrivs de fem olika sätt på vilka vi kan uttrycka vår kärlek till vår partner.


Fem sätt att visa kärlek på. Psykologen Gary Chapman har identifierat de vanligaste sätten vi visar vår kärlek på. Lär dig ditt språk (och din partners!) för att bättre kunna visa er kärlek till varandra!


Den är fylld med inspirerande illustrationer och citat som hjälper till att sätta fokus på de fem sätten att uttrycka och uppleva kärlek , samtidigt som du får en avkopplande och skön stund. Jag hade inte varit på det klara med hur tydligt både mitt och hans kärleksspråk var och vilka saker jag behövde bli mer uppmärksam på. Allt för att båda vår kärlekstankar ska hållas fyllda. Du kommer att lära dig alla fem språken , hur du upptäcker vilket som är ditt och din frus och hur du talar det klart och tydligt. Chapman skriver även om vredes- och konflikthantering samt om förlåtelsens svåra konst.


Kärlekens fem språk pocket

Pratar du och din partner rätt språk för att förmedla att ni älskar varandra? Den kan kort sammanfattas med att människor uttrycker sin kärlek på fem olika sätt – bekräftelse, kvalitetsti gåvor, tjänster och beröring, samt att olika människor prioriterar dessa olika högt. Något av dessa fem får dig att känna dig mer älskad än om du blir bekräftad av ditt sekundära kärleksspråk. Vi uttrycker och tar emot kärlek på olika sätt. Men talar ni samma språk ? Man kan ge andra kärlek trots att man inte direkt känner att man gör det (jfr Joh 3:18).


Det handlar om att tala kärleksspråket. Alla barn måste få uppleva alla de fem kärleksspråken, men det är särskilt viktigt att komma fram till vilket som är barnets primära språk. Jag lovar man får insikt i saker och ting man inte tänkt på innan alls! Kombinerar man alla kärlekens språk och tar reda på varandras fort i ett förhållande underlättar det för att det ska hålla hela livet ut.


Kärlekens fem språk pocket

Vacuum Wars - Dyson 3Eye vs iRobot Roomba 9vs Xiaomi Mi Robot Vacuum - Duration: 10:32. Beata Ernman om diagnoserna i sitt liv: ”Jag trodde det var fel på… - Malou Efter tio (TV4) - Duration: 15:47. Hur vi uttrycker vår kärlek och hur vi vill ta emot kärlek är något vi kan bli mer medvetna om. Familje- och äktenskapsrådgivare Dr Gary Chapman anser att det finns fem huvudsakliga språk på vilka vi uttrycker vår kärlek.


Av dessa fem språk har vi två som är naturligast för oss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg