fredag 22 mars 2019

Kbt internet social fobi

Landstingssubventionerat. Ta del av dina journalanteckningar. Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling. Vill du jobba som psykolog hos oss?

Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Få bort social fobi på min. Legitimerade behandlare över hela sverige. Hitta en samtalskontakt som passar dig.


Maila eller ring och boka in en samtalstid! Vanliga sådana situationer kan vara att äta i andras sällskap, tala inför en grupp eller med en auktoritetsperson. Den fruktade sociala situationen framkallar så gott som alltid ångest och undviks eller uthärdas under intensiv.

Vi erbjuder internetbehandling med KBT. Inom Stockholms läns sjukvårdsområde använder vi oss av cookies. Genom att surfa vidare på vår webbplats godkänner du detta. Här beskrivs vad social fobi är, vilka symtom som är vanliga och vad som kan bidra till att man får social fobi.


Olika behandlingsalternativ tas upp och den terapiform som används i detta självhjälpsprogram, kognitiv beteendeterapi ( KBT ) gås igenom. Med social fobi förstås en rädsla för att bli bedömd och granskad av andra människor. En rädsla för att bli förödmjukad och genera kanske göra bort sig genom att rodna. Undvikande är en vanlig strategi om man har social fobi.


Hur fungerar en KBT -behandling av social fobi ? Varje person med social ångest är unik och därför behöver vi få en tydlig bild av just din upplevelse. Vår målgrupp är andra behandlare med minst steg kompetens i KBT och vår förhoppning är att du som läser inte bara ska lära dig något av hur vi arbetar, utan också vilja kommentera eller skriva ett eget inlägg och på så vis dela med dig av vad som fungerar för dig! Eftersom det känns så plågsamt att utsätta sig för ångest gång på gång börjar många att undvika de sociala situationer de kan, trots att de egentligen inte vill vara utan social kontakt. Depression är vanligt i samband med social fobi , och är ofta kopplat till att man blivit allt för socialt isolerad.


Kognitiv beteendeterapi på Internet - program mot panikångest, social fobi , depression, självkänsla, sömnproblem, stress, övervikt, spelberoende, smärta, alkohol och rökning. Social ångest kallades tidigare för social fobi. Gemensamt för fobier är att de fungerar på liknande sätt: Ju mer du försöker undvika det du är rädd för, desto starkare blir din ångest.


Du som har social ångest är rädd för att bli utsatt för andra människors uppmärksamhet.

Ett ältande kan följa efter att ha deltagit i en social situation där man i detalj skärskådar sitt eget agerande. Prevalensstudier av social fobi visar att tillståndet är vanligt. Om du har besvär av depression, social fobi , sömnsvårigheter eller paniksyndrom kan du bli erbjuden nätbaserad KBT , kognitiv beteendeterapi. De flesta behandlingar sker i regi av Internetpsykiatri, men även vissa vårdcentraler och andra mottagningar erbjuder KBT - behandlingar.


Den ena kallas för specifik social ångest och den andra för generaliserad social ångest. Den specifika varianten handlar om en enstaka eller avgränsade situationer som att hålla ett tal ,uppträda inför publik eller att äta när andra ser på. KBT -behandling för social fobi har ett omfattande vetenskapligt stöd men även psykodynamisk terapi har även visat på goda behandlingsresultat.


Ahum samarbetar med Afobia som är specialiserade inom behandling av social fobi och andra typer av fobier. Vi har även ett flertal andra experter inom social fobi anslutna. Typiskt är en rädsla att göra bort sig och en oro och ångest inför och i situationer där personen upplever att hen måste prestera något. I en amerikansk studie fann man att livstidsprevalensen för social fobi bland befolkningen var 13.


Bokens självhjälpsprogram baseras på KBT och är vetenskapligt utprövat med mycket goda resultat. Social fobi eller social ångest behandlas med fördel med KBT. Programmet omfattar nio steg med både teoretisk kunskap och praktiska övningar.


Eric Bergström som är föreläsare och grundare av Ångestskolan berättar om hur det var att leva med social fobi och hur han lyckades blev fri från den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg