onsdag 13 mars 2019

Kan inte somna fast jag är trött

Köp Fast online på Svenssons. Det är vanligt med sömnsvårigheter. Oftast är det inget du behöver oroa dig för.


Men om du sover för lite natt efter natt, blir trött , mår dåligt och fungerar sämre i vardagen, kan du behöva hjälp med att få bättre sömn. Jag vill bara säga att jag är tio år och jag somnar ibland inte på hela natten- Jag vet inte vad jag ska göra för när jag inte kan somna går jag in till pappa och då kan inte han sova.

Han har sömnproblem att han inte kan sova med andra folk, och jag har problemet att jag inte kan somna om jag e själv… #128577; Mår jättedåligt. Det kvittar hur trött du är under dagen. När du väl ligger där och kastar dig fram och tillbaka är det stört omöjligt att få ro. Orsakerna kan vara många, men en vanlig förklaring är att det har att göra med din sömnmiljö.


Personer som inte lider av sömnbesvär lägger sig i sängen och somnar utan problem. Jag är otroligt trött i ögon och så där, men jag somnar aldrig och efter någon timme blir jag smått ofokuserad och ligger mest och vrider mig tills jag somnar. Detta sker allti såvida jag är nykter.

Spelar ingen roll var eller när jag sover. Jag har alltid somnat sist hos polare och på läger när man var liten osv. Det gör ingenting, och är faktiskt lika normalt som att sova hela natten.


Under bondetiden sov de flesta i två skift, man var uppe ett par timmar mitt i natten och gick sedan och la sig igen. Idag är smärtan värre än vanligt. Det bränner och svider i hela ryggen och även i benen.


Har tagit den i tre dagar och känner absolut ingenting av den. Har dessutom ont i ena knät, har huvudvärk och är så otroligt stel i nacken. Kan inte somna fast jag är grymt.


Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av psykologi. Stressar du för mycket eller för ofta kan du helt enkelt tömma dina depåer, vilket gör dig konstant spänd i förlängningen väldigt trött. Stressen kan göra det svårt att somna och påverkar också sömnens kvalitet negativt.


Dina aptitreglerande hormoner är i ständigt arbete. Håll fasta tider Gå och lägg dig och gå upp vid samma tidpunkt varje dag. Vänj kroppen vid att klockan är det dags att sova.

Kliv ur sängen när du inte sover. Problem 3: ” Jag är jättetrött kring klockan 21–2 men vid 23-tiden när jag vill lägga mig kan jag absolut inte somna och klockan bara går – det blir färre och. Känner du dig alltid trött ? Sömnbrist är inte det enda som försvagar din energi. Små saker du gör (och inte gör) kan göra dig trött både psykiskt och fysiskt, vilket kan göra det jobbigt att ta sig genom dagen.


Här avslöjar experterna vanliga dåliga vanor som gör dig trött. Jag hinner ibland drömma saker även om jag bara sover en väldigt kort stund. Jag kan sitta och koncentrera mig för att inte somna men jag kan inte kämpa emot och hålla mig vaken. Jag kan i och för sig sova om jag hinner vila på dagen.


Ibland kan du inte somna om fast du är trött. Här delar vi med oss av sju tips för att somna om! Under en natt vaknar alla kortare stunder – även om du inte minns det.


Ofta kommer du bara ihåg om du varit vaken längre än tre till fem minuter. Det som är mest jobbigt är att han inte kan skärpa sig när han t. Så fort han sätter sig somnar han. När han kommer hem från jobbet är han så trött , precis som om han skulle varit vaken ett helt dygn. Då har jag väldigt svårt att somna om.


Jag läser, försöker somna och slappna av, men somnar sällan om förrän vid sextiden och då är det ju inte långt kvar tills jag ska stiga upp. När klockan ringer klockan sju på morgonen sover jag ofta djupt, så det är svårt att komma upp. Han somnar bara på mig eller vid bröstet och lägger jag ifrån honom så vaknar han eter 5-min.


Dom senaste dagarna har jag testat olika saker för att få honom att sova själv, tex amma honom i sängen, han ligger bredvid och låt honom somna vid bröstet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg