måndag 25 mars 2019

Kvinnliga superhjältar lista

Kvinnliga superhjältar lista

Internationella kvinnodagen har precis varit. Vad passar då bättre än en lista full av girl power i form av stenhårda filmhjältinnor? Precis som samhället i övrigt är det männen som fått dominera på filmduken medan de kvinnliga karaktärerna ofta reducerats till ganska intetsägande bikaraktärer.


Sedan den första superhjälten introducerades för världen på 30-talet i form av Mandrake the Magician, skapad av Lee Falk, har sällskapet vuxit. Den här artikeln är bara påbörja en så kallad stubbe. Hjälp Serien växa genom att fylla i mer! Annars är de flesta av de kvinnliga hjältarna av modernare ursprung. Listan på kvinnliga superhjältar är lång, så om du blir bjuden på maskerad och vill komma som en superhjälte har du stora möjligheter.


Det är bara att fundera på vilka förmågor och krafter du vill ha, och välja din karaktär. Dags för Batman, Iron Man och de andra att låta tjejerna ta plats! Efter Wonder Woman och Ant-Man and the Wasp har vi blodad tand för kvinnliga superhjältar och här är åtta stycken som förtjänar varsin egen film. Jag gillar bra skrivna kvinnliga superhjältar eller grupper som tex Birds of Prey, jag skäms inte att läsa dem alls och det är inte sant att kvinnliga figurer måste skrivas av kvinnor eller tvärtom.


Kvinnliga superhjältar lista

Ett exempel är Bendis Alias tex. Enligt Kulturnyheternas filmkritiker Fredrik Sahlin var inte Wonder Woman det lyckade kvinnliga superhjälteporträttet som många hade hoppats på i förhandssnacket. Men det finns några kvinnliga superhjältekaraktärer som blivit porträtterade på ett nyanserat sätt genom film- och tv-historien – här är Kulturnyheternas favoriter. Vad finns de för kvinnliga superhjälter igentligen.


De ska bli kalas och då skulle dom ha superhjältetema. Detta är en lista över seriefigurer. På grund av ämnets omfattning, är listan långt ifrån komplett. Beroende lite på skickligheten hos tecknarna kan det variera men över lag kör både DC och Marvel med så snygga karaktärer som möjligt.


Kvinnliga superhjältar lista

Världen av superhjältar tips mot manliga hjältar i form av antal tecken, men det har funnits gott om kvinnliga superhjältar genom åren. Wonder Woman kommer förmodligen att tänka först, men Supergirl får massor av uppmärksamhet, alltför. Catwoman presenterar en mer komplicerad karaktär profil, passerar gränsen mellan skurken och.


New menar du nog, det var en reboot av DC universumet som gjordes för snart år sen, nya tidningar startade från nralla har inte hållit men en andra våg. Superhjältar är den enda större genre som skapats direkt för seriemediet. Tack för en sjukt underhållande diskussion, Mats och Morrica. Men vad är det för dumheter om att det skulle saknas kvinnliga superhjältar ? Twilight, the Hunger games, Vampire Academy, vad heter de där änglaböckerna.


Det finns ju hur många nya sådana som helst. Dessutom kommer nya filmer av Joe Wright, Sofia Coppola och Greta Gerwig. Här är tio av de mest omtalade storfilmerna som får premiär i vår.


Om Sigrid Hjertén verkade i Isaac Grünewalds skugga var det ingenting emot vad Isaacs egna lillasyster Elsa gjorde. Marvel Studios lovar fler kvinnliga superhjältar ”Mer än hälften” av superhjältarna i MCU kommer vara kvinnor inom kort, och fler hbt-karaktärer ska introduceras. Marvel-chefen Kevin Feige är ute och gör PR för nya ”Ant-Man and the Wasp”, vilket innebär många goa citat och löften till press och fans. Jag räknar upp mina favoriter. Gwen Stacy Motivering: John Romita skapade en kvinnlig seriefigur som är sagolik vacker.


Dessutom gav Lee, Cane och också Ditko henne en oemotståndlig personlighet. Den kvinnliga akademikern som la ner hjärta och själ i kvinnorättsrörelsen i Polen. Hon anses vara bland de viktigaste i kampen för kvinnors rättigheter i Polen i modern tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg