tisdag 15 maj 2018

Skriva samboavtal mall

Fyll i och hämta ditt kontrakt online. Skapa din mall med ett enkelt formulär. Ett samboavtal behöver inte registreras och heller inte vara bevittnat. Om det finns barn kan det få betydelse för vem som ska ha bostaden.


Vill du ha samboavtalet som en redigerbar Word- mall som du lätt kan ändra, skriva ut och skriva under? Samboavtal som redigerbar Word- mall. Sambolagen och att skriva samboavtal.


Mellan sambor gäller sambolagen. Denna lag kan dock avtalas bort och samboavtal upprättas mellan samborna om att bodelning inte skall ske eller att viss egendom inte ska ingå i bodelningen. Skriv samboavtal med hjälp av Mallar.


Med sambo menas två personer som stadigvarande bor tillsammans, har gemensamt hushåll och är i parförhållande. För att enklast undvika att du vid en eventuell bodelning måste lämna ifrån dig saker som enligt dig tillhör dig, är ett samboavtal en bra idé. Ni måste alltså ha både samboavtal och ett skuldebrev för att inte sambolagen skall ta över och bestämma.


Det är aldrig försent att skriva ett avtal. Jag skrev ihop ett eget med min sambo, inga konstigheter där men man måste skriva det vatten tätt för din och Hens skull! Att skriva samboavtal är inget krav.


Skriva samboavtal mall

Det finns inget krav på att sambos måste upprätta ett samboavtal , men det kan vara bra att göra. Sambos har inte samma juridiska skydd som äkta makar. Runtom på nätet finns det gratis eller avgiftsbelagda mallar , blanketter eller olika färdiga handlingar att ladda ner. Undvik dessa om du inte är helt säker på att de följer lagkraven.


Chansa inte med något så viktigt som ditt samboavtal ! Gratis mall för samboavtal i word-format. Har du och din partner bestämt er för att flytta ihop? Då kan det eventuellt vara bra att upprätta ett samboavtal. Det bestämmer vad som händer med din egendom som sambo och vad som händer om ni skulle separera. Mallen finns under Mina sidor i ett helt år från köpet.


Vill du ha hjälp av en jurist att skriva ditt samboavtal kan använda dig av vår tjänst Dokument Online där en jurist skriver ditt samboavtal. När du laddat hem mallen är det bara att fylla i den på skärmen och skriva ut det färdiga dokumentet på papper. Jag pratade med ne jurist om min situation och han sa att jag måste skriva ett samboavtal annars kan det bli hälften var om något händer. Om samborna vill ändra eller upphäva ett samboavtal så gör de det genom att skriva ett nytt samboavtal.


Jag har fått några frågor om man i ett samboavtal kan skriva in hur man vill att egendom skall fördelas om den ena sambon går bort och hur man i sådana fall skriver. Detta är inget som är genomförbart. Vill ni testamentera till varandra och reglera hur kvarlåtenskapen skall fördelas så måste ni upprätta ett testamente mellan sambor. Ange din e-postadress nedan så mejlar vi mallen direkt. Du godkänner i samband med detta att vi skickar nyhetsbrev till dig.


Skriva samboavtal mall

Ska ni skriva samboavtalet själva? Det går att skriva ett samboavtal på egen hand men vi på Lavendla Juridik rekommenderar varmt att stämma av frågan med en familjerättsjurist. I samboavtalet avtalar man i princip bara bort sambolagens regler om bodelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg