onsdag 16 maj 2018

Positivt graviditetstest inte gravid

Från kr - Alltid Fri Frakt. Nu föds det flera barn via surrogatmödraskap än de som kommer via adoption till Sverige. Helhetslösning, juridisk hjälp, garantipaket och kontor i Sverige.


Nätets bästa priser på godkända självtester. Handla idag med fri frakt!

Ett negativt graviditetstest betyder inte att du inte är gravid. Det betyder bara att dina hCG-nivåer inte är tillräckligt höga för att testet ska kunna detektera hormonet i din urin. Så om du inte äter någon medicin som innehåller hCG (eller som ombildas i kroppen) så skulle jag säga grattis! Det står ju också på graviditetstest att ett plus är ett plus oavsett hur svagt det är.


Tyvärr finns det ju dem som testar positivt en dag för att testa negativt nästa efter ett tidigt missfall. Trots att gravidtesten är väldigt säkra hör man ibland om graviditetstest som har visat falskt negativt resultat (att man inte är gravid , fast det senare visar sig att man visst är det), eller falskt positivt resultat (att man är gravid fast det senare visar sig att man inte är det). Sådant är ovanligt men förekommer.


Jag ville vara anonym så kör här.

Nu är det tredje gången på månader jag får positivt gravtest,. Teoretiskt är en man injektion med HCG kan ha ett positivt graviditetstest , även om en skulle veta att mannen inte var gravid. Ett graviditetstest kan ge ett snabbt och säkert svar om graviditet. Har du precis plussat och fått ett positivt graviditetstest ? Här får du reda på vad du ska göra nu.


När ett graviditetstest visar positivt , ett plus eller två streck, är du gravid. Och som barnmorska har jag hört många säga att de har känt på sig att ”där tog det” – men man kanske inte berättar det för någon förrän man har gjort ett test och vet att man är gravid. Jane Fogelströms första graviditet ledde till en abort.


Sedan dess har hon varit gravid ytterligare två gånger. Då upplevde hon inte. Det finns olika scenarier och ett jag kan tänka mig är att du inte är så långt gången och har tagit graviditetstest vid olika tidpunkter på dygnet.


Ett annat är att du varit gravid men inte är det längre med en levande graviditet och att det speglar ett sjunkande graviditetshormon. Svar: Det tar ca veckor för att nivåerna av hCG (graviditetshormon) ska vara tillräckligt högt för att ett graviditetstest ska kunna ge positivt resultat. Så du blev inte gravid vid det tillfället, utan du var gravid redan innan. Vad händer efter positivt graviditetstest ? Gjorde ett graviditetstest dagen innan nyår och fick plus :-).


Hur går jag vidare nu?

Ska jag göra detta direkt? Grattis, vilken nyårspresent! Jag tycker du skall surfa runt rejält på vår sajt som har mycket information att ge. Hormonnivåerna har inte stigit tillräckligt för att testet ska ge ett säkert svar om du gör testet för tidigt.


Då kan du göra ett nytt test efter en vecka om mensen inte har kommit som väntat. Alltså att det går att testa vid tiden för mens. Irena: Jag har aldrig varit gravid så jag vet ju inte ens om jag kan bli gravid. Jag tror jag är den enda jag känner som inte gjort abort, så vem vet.


Jag tycker inte att den här frågan är så jobbig nu, men den dagen jag börjar prata med folk om att skaffa barn så kommer det vara jobbigt ifall det inte skulle gå. Hon hade intalat sig att hon skulle vara hoppfull, positiv och tro på att det kunde hända att hon äntligen blev gravid. Det finns många anledningar till att fatta beslut om att göra abort. Kanske har du inte möjlighet att försörja sitt barn eller ge en stabil uppväxt. Du kanske helt enkelt vill vänta till senare i livet, eller så vill du inte ha barn över huvud taget.


Eftersom graviditetstestet inte reagerar på något annat hormon finns bara tre alternativ om du har ett positivt test. Det mest sannolika är förstås att du är gravid. Du behöver inte leva i ovisshet. Graviditetstest mäter din mängd hCG i kroppen som kommer från fostret och dess moderkaka.


Det säkraste sättet att ta reda på om du är gravid är att göra ett graviditetstest. Testet kan du göra hemma. Prova Clearblue eller Apotekets. Det är enkelt och du får svar direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg