måndag 28 maj 2018

Magnesium dosering

Just nu för endast kr. Läs mer om vad magnesium gör i kroppen. Större utbu bättre priser. Leta i flera butiker samtidigt. Hur får vi i oss magnesium ?

Vi får också i oss magnesium genom vattnet vi dricker, framförallt i kommuner med hårt vatten. Hur mycket magnesium behöver vi varje dag? Det rekommenderade intaget per dag skiljer sig mellan olika.


Upptaget sker både i tunntarmen och tjocktarmen. Kroppen absorberar cirka procent av magnesiuminnehållet i en kost som är magnesiumfattig, ca procent av magnesiumet i en kost med normala halter magnesium , men bara ca procent av magnesiummängden i en kost som är magnesiumrik. Det finns alltså ingen anledning att överdriva intaget.


Detta kommer göras av sjukvårdspersonal. Tala med läkare eller sjuksköterska innan du ges Addex.

Dosering – så mycket magnesium behöver du. Enligt Livsmedelsverket behöver du som kvinna cirka 2mg, och du som man 3mg magnesium per dag för att täcka kroppens normala behov. Däremot finns det forskning som visar att det optimala intaget per dag bör vara högre än så.


Terapeutisk dosering 3- 8mg Symptom på överdosering. Lågt blodtryck, diarré, illamående, magkramper. Färsk spenat och färsk basilika är exempel livsmedel som är väldigt rika på magnesium.


Men genom att äta potatis och bönor kan du få i dig en större mängd magnesium eftersom det är lättare att äta stora mängder – trots att potatis och bönor innehåller mindre magnesium per 1gram än basilika. Gravida, idrottare och vegetarianer lider ofta brist på magnesium. Magnesium behövs även för att vissa enzymer ska fungera. Blanda magnesium med andra kosttillskott? Det är en så pass låg dos att den inte ska medföra några som helst faror eller biverkningar för friska personer.


Barn har ett lägre behov. Då kan en tablett innehålla 4mg magnesium , och en burk kostar kronor. Det låter som om vår är dyrare och ger dig mindre mängd magnesium. Men i själva verket är det tvärt om.


Vårt alternativ ger dig mer magnesium i blodet för pengarna.

Pappa kände sig alltid konstig av betablockerarna. Studier har visat att en stor andel av befolkningen har brist på magnesium. En kväll satt jag hemma hos mamma och pappa. Det har jag ätit i flera år till och från” sa pappa.


Det gör valet av magnesium otroligt viktigt. Här följer därför en guide mellan olika former av magnesium , och vid vilka tillfällen vissa former kan vara ett bättre val än andra. Hjärnan älskar magnesium , och här berättar vi varför.


Mängden magnesium i kroppen regleras av njurarna. En brasiliansk studie har visat att extra tillskott av magnesium kan öka uthålligheten hos idrottare, men också hos äldre personer med kroniska sjukdomar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg