torsdag 10 maj 2018

Flicknamn 2017

Välj ett årtal och se vilka pojk- och flicknamn som var extra populära under ett specifikt år. Ta även reda på vilka namn som har varit trendiga genom tiderna! Slumpa fram ett namn till ditt barn eller se vilka namn som toppar topplistorna.


Flicknamn 2017

Namnen redovisas med den vanligaste stavningen. Emilia berättar om ovanliga flicknamn : Vi hade namnkris här hemma, när det var dags att bestämma namn till vår flicka. Vi kunde inte komma överens och jag ville inte ha ett namn som låg på topp-tio-listan. Att hitta ett ovanligt namn är inte lätt!


När man väl hittar ovanliga flicknamn så är det sällan de tilltalar en. Tredjeplatsen har Lilly. Cornelia är det flicknamn som minskade mest i popularitet och tappar med knappt. Nya flicknamn på namnlistan i år är förutom Hailey: Belle, Elina och Elsie. Det kan vara svårt att välja ett flicknamn , därför har vi samlat gamla och nya namnförslag från er besökare i listan nedan.


Här listar vi de flicknamn som finns i vår databas, antalet ökar ständigt. Det är en blandning av vanliga och ovanliga flicknamn som finns med i SCB:s databas och som ni besökare har hjälpt till att utöka. Vissa människor väljer att skapa flicknamn som är ovanliga på egen hand eller så anpassar de stavningen av redan populära namn.


Mest sökta Listan över de namn folk sökt på mest. Inspireras av namnen som svenska föräldrar valde att ge sina små förra året. Flicknamnen redovisas här med den vanligaste stavningen, men samtliga stavningar ingår i det redovisade antalet.


Alice, Maja och Elsa var de populäraste namnen för tjejer förra året. Alice, som är det vanligaste flicknamnet för andra året i rad. Namnstatistiken visar föregående år och baseras på uppgifter från. Här hittar du Sveriges vanligaste förnamn och efternamn, bland både män och kvinnor.


Det kan också vara en kortform av namnen Cleopatra och Clotilde. Adele Den brittiska sångerskan har troligen varit inspirationen som fått detta namn att stiga i popularitet. Populära flicknamn är för vissa desamma som modernt och inne, medan andra per automatik väljer bort namn som ligger på topplistan i hopp om att vara unika. Nyfiken på vilka namn som låg i topp när du föddes?


Bland flicknamnen som minskar i popularitet finner vi bland annat Mariam, Tindra, Elsa och Saga. Här är namnen som var trendat de senaste. Namnet är en tysk kortform av latinska Franciscus och italienska Fransesco, som betyder ”fransman”. Nedan hittar du de flicknamn som börjar på bokstaven L. Har inte tagit reda på könet och vill gärna ha hjälp med namnförslag.


William är tillbaka som etta för pojkar. Tips på kill och flicknamn med max 15o bärare önskas. Få tips och idéer när du ska döpa din flicka. Vi har förslag på många flicknamn. Namnet är nämligen Sofia (inklusive alternativa stavningen Sophia), ett flicknamn som just nu ligger på plats över populäraste flicknamnen för nyfödda i Sverige.


Flicknamn 2017

Sofia betyder ”visdom” och ”skönhet” och har namnsdag maj. För att ta bort eller välja antal sidfots widgets, gå till Utseende. Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. Gamla och ovanliga flicknamn.


Men som även ska passa in till våra andra barn som heter Vilhelm, Alfred och Martin. Jag är inne på Astrid , men sambon säger nej och han vill ha lite vanligare namn. Ett under att vi kom överens om vårar gemensam barn Alfred. Du kan även använda sidan till att få inspiration när det gäller att hitta namn till nyfödda barn.


Flicknamn 2017

Hitta det pojknamn eller flicknamn som passar just ditt barn allra bäst eller läs vad olika namn betyder!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg