tisdag 8 maj 2018

Gravid efter medicinsk abort

Få massor av klubbförmåner, gratis! Ta del av förmåner och erbjudanden. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Efteråt får du stanna kvar på mottagningen i några timmar för att vila.


Efter en kirurgisk abort blöder du vanligtvis mindre än efter en medicinsk abort. Efter vecka eller görs aborter alltid med medicinsk meto men då är aborten mer långdragen och du får stanna längre på mottagningen.

Blödningen efteråt är mer sparsam än den efter medicinsk abort och pågår i ungefär två veckor. Oavsett anledning till aborten eller aktuell behandlingsmetod kan valet att avbryta graviditeten orsaka mycket känslor av olika slag hos vissa kvinnor. Ibland dyker känslorna upp efter lång ti ibland i direkt anslutning till aborten.


Om dina graviditetssymtom inte har försvunnit inom en vecka efter aborten ska du kontakta abortmottagningen. Ibland kan du få en ny större blödning igen två till tre veckor efter aborten , detta är oftast helt normalt. Oftast är det inte svårare att bli gravid efter en abort. För de flesta människor funkar det jätte bra.


Men sen finns de dom som fått komplikationer efter en abort och kan ha svårt eller ingen möjlighet alls till att bli gravida igen. Jag gjorde en medicinsk abort.

En vecka snere gjorde jag ett gravtest som var klart positivt. Det visade sig att inget hade hänt trots att jag blödde en hel del efter aborten så levde fostrert. Fick en skrapning på direkten.


Vissa får ont, andra inte. Rutinerna kring aborter kan också skilja sig åt mellan olika mottagningar runtom i landet, men förhoppningsvis kan den här artikeln ge dig ett hum om vad som händer med kroppen efter en abort. BILD: THORSTEN PERSSON Det hela började i slutet av förra året. Maria hade fött en dotter under sommaren, men efter ett chockbesked i september att hon var gravid igen uppsökte hon sjukhuset. Hon kunde inte behålla barnet hon bar.


På sjukhuset fick hon träffa en barnmorska och de kom överens om att Maria skulle göra en medicinsk abort. Er ked af du har været igennem en abort , var selv igennem en medicinsk abort i december. Jeg fik af vide til kontrolbesøget at jeg godt måtte gå i gang med at prøve at blive gravid med det samme.


Skulle ikk vente til næste menstruation. Hur långt du är kommen fastställs vid läkarbesöket som föregår aborten. Medicinsk abort är den vanligaste metoden för att genomföra en abort.


En medicinsk abort genomförs i två steg: Steg 1. För att få abort efter 18:e veckan måste man ha synnerliga skäl. Före veckan behöver man alltså inte, om man inte vill, förklara för någon, varför man vill ha abort. Efter aborten Efter medicinsk abort har man en blödning, som är lite rikligare än en mens, i några veckor, efter kirurgisk abort blöder man oftast inte lika länge.


Gravid igen efter abort.

Att bli gravid igen efter abort innebär ingen risk. Abort betyder att avbryta en graviditet. Du kan leva som vanligt efter en abort men det kan vara skönt att vila någon dag.


Du kan få ungefär som mensvärk i några dagar efter aborten och det är även vanligt med en mensliknande blödning. Prævention efter abort Du kan blive gravid umiddelbart efter en abort , hvis du ikke sørger for at bruge prævention i tide, altså før du får din første ægløsning og menstruation efter aborten. Den første ægløsning efter en abort , kommer oftest 3-uger efter aborten (i gennemsnit dage efter ). Den är uppdelad i två delar. Att genomgå en abort är olika för alla, både psykiskt och fysiskt. I det som kallas förbehandling får kvinnan en tablett, ett antihormon, som gör att livmodern har lättare att dra ihop sig.


Den gör helt enkelt att tabletterna man tar senare har bättre effekt på sammandragningarna. Hej,vet inte om det redan finns ett sådant här forum, hittade inget iaf. Jätte tacksam för svar ! Senaborter, efter vecka 1 görs alltid med medicinsk metod.


Aborten görs på sjukhuset då den är mer långdragen, från några timmar upp till några dygn. Hade oskyddat sex ca veckor efter aborten , har plussat på graviditetstest. Min fundering är om hormonerna inte gått ur kroppen är, och att jag plussar PGA det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg