torsdag 10 maj 2018

Oljebaserad foundation

Fri frakt, bra priser och snabb leverans! På KICKS hittar du de största varumärkena inom makeup och hudvård. För lyckad sminkning krävs en bra foundation.


Filtrera fram den ton du söker här. Vet inte butiksbiträdet om foundationen är oljefri så kan du kolla på innehållsförteckningen.

Får du en vattenbaserad foundation kan den ha lätt att krackelera på huden under dagen eftersom du då lätt kan bli torr. En oljebaserad foundation och en vattenbaserad ansiktskräm funkar till exempel inte optimalt tillsammans, så använd hellre produkter som passar ihop. Det går självklart att applicera foundation med händerna men ofta får du inte ett felfritt resultat och det täcker inte heller optimalt. Du har en foundation med fel konsistens Är du torr, håll säkerhetsavstånd till produkter med matte eller velvet i namnet, vilket betyder puder.


Använd en fuktgivande foundation och matta ner glans med transparent puder. Du skippar primer En bra primer skapar perfekt underlag för foundation och gör att makeupen håller bättre. Välj alltid foundation efter din hudton, det är viktigt att den inte är för mörk eller ljus.

Hitta rätt nyans genom att testa i dagsljus. Lägg foundation vid käklinjen så ser du hur nyansen är mot både ansikte och hals. Rätt nyans ska synas minst och smälta in i huden utan att du behöver sudda ut den för mycket. För att enkelt liva upp en matt foundation rekommenderar jag att du preppar huden med en oljebaserad primer.


Låt den sjunka in i huden innan du lägger din foundation , säger Isabelle Martinez Sundin, makeupartist på KICKS kundservice. Väljer du en flytande foundation så får du oftast bäst resultat med en oljebaserad foundation på din torra hy, gärna med återfuktande ämnen! Känslig hy (t.ex. en hy med rosacea eller som lätt får utslag) behöver oftast produkter med så få ingredienser som möjligt, välj då en mineralfoundation med 1 mineraler. Tanken med en foundation är att den inte ska synas, bara jämnas ut och eventuellt täcka.


Därför är konsistensen viktig. Flytande foundation passar de flesta, och är att rekommendera om du har torr hy. Ta också ställning till om den ska vara vatten- eller oljebaserad.


Om du har fet hy bör du undvika produkter som innehåller olja. Många säger att en person med torr hy bör använda en flytande oljebaserad och återfuktande foundation , och det är så klart jättebra men inte heller ett måste. Det viktigaste tycker jag är att vara noggrann med grunden och komplettera med flera produkter som hjälper till på traven.


Jag hade investerat i följande produkter: 1. Kanske har du hittar en foundation som känns fantastisk på hyn, men som inte riktigt matchar din hudton, eller så kanske du ligger mittemellan två nyanser.

Då kan det funka att experimentera själv genom att blanda. Tänk också på att du blir solbränd på sommaren och således kan behöva anpassa din foundation -garderob efter det. Till en torr hy passar ofta en flytande foundation , och det går bra att använda både vatten- och oljebaserade. Om du däremot har en fet hy så är det smartast att undvika en oljebaserad och satsa på en formula med lite mer puder i. Oljebaserad rengöring 2. Vattenbaserad rengöring 3. Foundations i flytande,.


En foundation kan vara lätt till medium-täckande och ger din hud en jämn täckande ton. Det finns vatten eller oljebaserade beroende på om du har en fet, torr eller normal hy. Här ovanför ser du mina favoriter just nu. För mörk, för fet, för tjock foundation Blanda den med en ljusare, torrare, tunnare.


I stort sett alla foundations är kompatibla med varandra. Jag har alltid haft extremt svårt att hitta en foundation som fungerar för mig. Det blir antingen kakigt, torra fläckar med mera oavsett om jag valt vatten- eller oljebaserad foundation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg