fredag 25 maj 2018

Bokcirkel tips 2016

Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt, och ibland lite utmanade, sätt att läsa böcker. Här har vi samlat våra bästa tips på böcker som passar bra att läsa och diskutera kring i bokcirkeln. Här är några tips som kan vara nyttiga att läsa innan ni sätter igång – oavsett om bokcirkeln finns på nätet eller om ni träffas IRL (”In real life”).


Nina Frid driver sajten Bokcirklar. Jag som driver Bokcirkel. Joanna Björkqvist och är journalist, författare, redaktör, lektör, skrivcoach, vindsurfingfru och tvåbarnsmamma.

När mörkret viker undan för livet Klicka på bilden för att läsa mer om reportageboken som handlar om att ha burit på allvarliga suicidtanker eller gjort ett eller flera suicidförsök. Känner du att du saknar någon att prata och diskutera det du precis har läst? Tycker du om att umgås med andra människor som också älskar att läsa? Då är en bokcirkel något för dig.


Det är varken svårt eller komplicerat att starta en bokcirkel , och denna guide kan ge dig den inspiration du behöver för att komma igång. Hon fick idén om en bokcirkel och undersökte intresset för det hos några av de andra mammorna som befann sig i samma period av livet som henne själv. Det visade sig att fler än jag gärna ville läsa mer och dessutom få möjlighet att diskutera det de läst, berättar Joanna. Snabbt och lätt bestämde vi oss att starta en bokcirkel.


Vi är ett gäng tjejer med det gemensamma intresset böcker som träffas var sjätte vecka.

Förhoppningen är att vi ska få en större bredd på vårt läsande och att den gemensamma upplevelsen och diskussionen ska ta läsandet till nya höjder. Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips.


Undersökningen är inte en del av Sveriges officiella statistik och var därför frivillig att besvara. Vi träffas på Graffiti Café, St. Nu är det snart dags för bokcirkel ! Gråbrödersgatan Lund. Stadsbiblioteket Göteborg är med och driver bokcirklar.


Du kan också delta i eller starta egen bokcirkel på nätet. Som läsvän på bokcirklar. I min nya bokcirkel känner vi varandra väldigt ytligt och jag har hört att det ska vara bra när man startar upp en bokcirkel. Det ska bli spännande att se hur det här utvecklar sig.


Berätta för mig, som är novis! Samtalet i en bokcirkel kan se ut hur som helst – prova er fram för att hitta en form som passar just er! Vi har satt samman en guide med förslag på ämnen och frågor att diskutera om ni vill ha något att utgå från.


Alla tre är överens om att Zach, med sitt generösa och jordnära sätt, var den oersättliga, den som de inte hade råd att förlora. Här har du en första-hjälpen-låda med konkreta tips för en bokcirkel som är lite hängig, har lite feber eller lider av allmänt illamående. Men istället för att de.

Tips från coacherna och bibliotekarierna Annika Hermele och Caroline Karlsson på Stockholms Stadsbibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg