fredag 11 maj 2018

Bidrag ensamstående med barn

Om du däremot har barn som bor hos dig större delen av tiden, så kan du ha rätt till det särskilda bidraget för hemmavarande barn. Om du har barn som bor ungefär halva tiden hos dig, så kan du ha rätt till det särskilda bidraget för barn som bor växelvis. Med bidragsår förstås det kalenderår som bidraget avser. Med ensamstående förälder avses den som under större delen av bidragsåret varit ogift, änkling, änka, frånskild eller under betänketid levt åtskild från andra maken. Med barn avses även styvbarn och fosterbarn.


Delar ut bidrag till i Stockholm eller närliggande kommuner bosatta, dels ensamstående över år som lever under svåra ekonomiska omständigheter, dels behövande ensamstående kvinnor med minderåriga barn.

Stiftelsen har till ändamål att dela ut bidrag till i Stockholm eller närliggande kommuner bosatta, dels ensamstående äldre personer (över år) som lever under svåra ekonomiska omständigheter, dels behövande ensamstående kvinnor med minderåriga barn eller barn under utbildning fram till dess att de har slutar gymnasieskolan. Barn till ensamma mammor är en av Fryshusets sociala verksamheter. De stödjer barn som lever med sin ensamstående mamma under ekonomisk eller annan utsatthet.


Fokus är på barnens och mammornas vardagssituation. Ni anmäler i så fall detta till försäkringskassan. Som frågan lyder, vilka bidrag finns det man kan söka när man blir ensamstående med barn och vart vänder man sig?


Om ditt barn är under år och ska vistas utomlands i mer än sex månader ska du anmäla det till Försäkringskassan. När barnet lämnar Sverige har du inte längre rätt till barnbidrag.

Särskilda regler gäller för barn som flyttar utomlands med en vårdnadshavare som är biståndsarbetare, statsanställd eller utlandsstuderande. Vem kan få bostadsbidrag? Bostadsbidrag ges till barnfamiljer och personer som fyllt men inte 29.


Du kan få bostadsbidrag oavsett om du hyr din bostad eller äger den. Som barnfamiljer räknas familjer med både två föräldrar och ensamstående föräldrar. Och det visar sig att bidragen skenat iväg lite till de senaste fyra åren.


En ensamstående invandrarförälder med tre barn får nu 24. Om det istället rör sig om två föräldrar med tre barn får de 27. Syftet med bidragen är att barn ska kunna dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden, oavsett sjukdom, funktionshinder eller social situation. Bidrag ges till barn upp till år.


Majblomman delar ut bidrag för t. Riksnormen tar hänsyn till. Jag är ensam med två barn. Vardagsrummet är ju lite trångt eftersom jag måste ha matbord där också men det går det med :) Deras pappa betalar underhåll. Syftet med själva ersättningen är att den enbart ska utgå till personer och familjer som verkligen är i behov av den. Har du bostadsbidrag bör du därför tänka på följande.


Enligt SCBs statistik så har ensamstående kvinnor med barn ca lägre disponibel inkomst än sammanboende med barn. Ensamstående män med barn har ca lägre disponibel inkomst än sammanboende med barn.

Den disponibla inkomsten är summan av alla skatte­pliktiga och skatte­fria inkomster inklusive bidrag minus skatter. Då höjs barnbidraget med 2kronor per barn och månad. Uppfostra ett barn på egen hand är svårt, känslomässigt och ekonomiskt.


Om du är berättigad till hjälp, hoppa på möjligheten. Som student har du vanligtvis rätt till att söka CSN som innehåller både bidrag och lån till förmånlig ränta som du betalar tillbaka under flera år. Du kan söka bidrag från Stiftelsen Alma Detthows Hjälpfond för ett bestämt tillfälligt behov om du är en ensamstående kvinna, med eller utan barn , och med en årsinkomst som inte överstiger 170. När du studerar och är för­älder kan du exempelvis ha rätt till tilläggs­ bidrag. Om du måste göra uppe­håll i dina studier för att något händer ditt barn , vad händer då?


Du kan också läsa om studie­hjälp som är ett bidrag som ditt barn kan få om hen studerar på gymnasiet, och vad som händer om ditt barn skolkar. I uttrycket ”oförvållat i nöd kommen” avses inte detta. Har du hemmavarande vuxna barn , anses dessa kunna bidra till Din försörjning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg