onsdag 16 maj 2018

Kvinnlig psykopat

Den manipulativa kvinnliga psykopaten. En kvinnlig psykopat skiljer sig från den manliga på ett flertal områden. En manlig psykopat kännetecknas speciellt av att vara charmerande, impulsiv, ha stort självförtroende och sakna förmåga till ånger och empati. En amerikansk och en norsk studie framhäver de här karaktärsdragen som typiska.


Flirtiga, manipulativa, känslomässigt labila – kvinnliga psykopater är minst lika farliga som sina manliga motsvarigheter.

Psykologen Monica Emanell tipsar om hur du känner igen en kvinnlig psykopat - och vad du ska se upp med. Bland kvinnliga psykopater förhåller det sig på samma sätt att den brottskategorin ytterst sällan förekommer. Detta sammantaget innebär att de kvinnliga psykopaterna får mer sällan än män ett frihetsberövande straff och därmed får de inte heller en diagnos, vilket i sin tur leder till att kvinnlig psykopati är dåligt utforskad. Det visar en ny bok som sätter ljuset på kvinnliga psykopater.


Kvinnliga psykopater är mästarmanipulatörer och kan ställa till med mycket elände på en arbetsplats. Ofta blir konsekvenserna förödande, både på ett mänskligt och arbetsmässigt plan. Därför är det av stor vikt att vi skaffar oss mer kunskap om hur de fungerar för att i tid kunna hejda deras framfart.

Utmärkande drag hos den kvinnliga psykopaten. Läs mer om psykopati mina tidigare texter. Att bråka med en psykopat känns som att bråka med flera olika personer. Psykopater har vissa grundläggande drag som t. Om du ger upp och försaker ta dig ur samtalet, så kommer hen försöka dra dig tillbaka genom att använda flera olika strategier.


Personen kan försöka smickra dig eller bete sig ifrågasättande, samtidigt som du undrar vem det egentligen är du diskuterar med. Nyheter varvas med fördjupande diskussioner, bevakning av de senaste trenderna, personliga intervjuer, kultur och sport. De är karismatiska, förföriska och charmiga.


Men också känslokalla, manipulativa och våldsamma. De kännetecknas också av att de har ett stort självförtroende. De kvinnliga psykopaterna är oftast inte lika charmiga som de manliga. De har inte heller det typsikt stora självförtroendet.


Den här artikeln har utgått. Plus Minus Noll åtminstone! Denna gång tyder vi Aftonbladet Plus-artikeln Så avslöjar du en kvinnlig psykopat.

I deras närhet uppstår alltid konflikter. I sunda förhållanden turas vi om att vara starka och svaga. Vi känns vid hela känsloregistret. Men en psykopat skyller hela tiden ifrån sig.


Han eller hon erkänner inga misstag. Det skulle kunna bero på att du är psykopat. Här kan du testa dig om du är psykopat i quizet. Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg