fredag 18 maj 2018

Havanna kuba strand

Vi förhandlar så att du slipper. Stränder i Kuba : Se omdömen och bilder för stränder i Kuba , Karibien på TripAdvisor. Drömmer du om kritvita stränder , turkost vatten och böljande palmer? Vår medlem Amanda, alias Amandanaesman, guidar oss till sitt strandparadis i Kuba , landet som hon både har bott i, besökt sex gånger och gärna återvänder till.


Lite skräpig, men inte så att det störde. Dessvärre saknas det toalettfaciliteter, men å andra sidan finns det servering på stranden , både mat och drinkar. Här delar hon med sig av sina guldklimpar.


Historiens vingslag är ständigt närvarande i ­staden som ­fortfarande andas revolution. Förfallna ­kolonialpalats och ­sömniga barer trängs med ­nyöppnade restauranger och ­moderna klubbar. Och de ­drömlika stränderna är bara en ­taxiresa bort.


De vackra husen kring torget vid San Cristobels katedral är färgglada och här sitter gatumusikanter och underhåller. Andra populära stränder ligger på öarna Isla Juventud och Cayo Largo. Det är inte många som äger en egen bil på Kuba. Det går bussar men är enklare att hyra en taxi med förare om man vill se sig om på ön.


På Kuba välkomnas turister att delta i enkelhetens glädje, där sol, strand och vatten utgör en förtrollande kuliss vid vilken man dansar salsa och ler mot främlingar och där mustaschprydda gamla män med tjocka cigarrer får oss att le åt våra egna förväntningar om Kuba. Många utflykter och bra hotell gör Kuba till det perfekta resmålet. Havanna på Kuba i Karibien liknar inget annat. Vi ska ganska långt ut på denna halvö, Hicacos, som är Kubas första och absolut största badort.


Det är en smal landtunga, så på vilket hotell du än bor har du aldrig längre än tio minuter till stranden. Kuba , som sträcker sig 1mil från väst till öst, har hundratals fantastiska vita stränder , skogiga berg och slätter där det framför allt odlas sockerrör (även om turismen i dag gått om som viktigaste inkomstkälla). Temperaturen är ständigt subtropisk - medeltemperaturen i februari är grader och i augusti är den 28. Bilen är också ett av Kubas starkaste varumärken.


Nu pratar vi inte om nya japanska bilar utan om gamla amerikanare – egenhändigt hopsatta av udda bildelar och polerade tills de nästan skiner starkare än solen. Vart du än väljer att resa till på Kuba kommer du snart att upptäcka att här är allt annorlunda. På Kuba lever man nämligen livet i takt till salsa- och rumbarytmer och det är alltid nära till ett skratt. Men jag tyckte det var mycket spännande och väl värt ett besök.


Havanna kuba strand

Tillgången till internet är fortfarande begränsad på Kuba. Såväl kabeluppkoppling som wifi fungerar i regel långsamt och oregelbundet. Ibland fungerar det inte alls. Ta dig runt på ön och fascineras av hur tiden har stått stilla, lapa sol på fantastiska stränder , ät nyfångad hummer och umgås med den glada och vänliga lokalbefolkningen.


Det finns heller inget 3G-nät. Här kan man umgås eller bara sitta ner en stilla stund med en bok. Här är avslappnat, härligt, och den här stranden är bland de finaste jag har sett. Men det är ju knappast riktiga Kuba. Varadero är däremot det perfekta avslutet på en rundresa på Kuba.


Havanna kuba strand

Då får man det bästa av två världar. Man ska inte besöka Kuba för att passivt enbart ligga på en strand , sola, slappa, äta goda middagar och roa sig på kvällen. Man besöker inte Kuba bara för att ha varit där. Man åker också hit för att skaffa sig en egen uppfattning om ett omdebatterat samhällsystem. Upplev Kubas största höjdpunkter på dagar.


Se programmet här och få ett erbjudande idag. Här är elva tips om det skulle bli en stund över. Plaza Vieja Alla guider tar sina. Hör historien om Che Guevara när vi besöker hans monument.


Resan avslutas med härliga dagar vid de kritvita stränderna på Cayo Santa Maria. Låt drömmen om Kuba bli sann idag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg