fredag 14 april 2017

Hur lång tid tar det att bli gravid i genomsnitt

När man väl bestämt sig för att bli gravid så vill man att det ska gå snabbt. Hur lång tid det tar att bli gravid varierar dock mycket från individ till individ. Störst sannolikhet att blir gravid har man om man har samlag ungefär tre dagar före den dag man räknar med att få sin ägglossning, till en eller två dagar efter den dagen.


Få inte panik om ni inte blir gravida med en gång. Det tar i snitt månader för en kvinna att bli gravid. Ja, hur lång tid i genomsnitt tar det för en kvinna att bli gravid ? Att bli gravid kan ta olika lång tid och se olika ut för alla. Att höra andras berättelser kan göra att man känner sig mindre ensam i sin barnlängtan.


Vimedbarns läsare berättar hur lång tid det tog för dem. När graviditeten börjar närma sig sitt slut är det många gravida som funderar mycket kring förlossningen. Hur den kommer att starta, hur värkarna kommer att kännas och hur lång den egentligen kommer att bli.


Vilken bra fråga har också funderat på detta, tänk om man visste när man skulle bli gravid vad skönt det skulle vara. Men vad jag har hört är också mån, men att det inte är ovanligt att det tar 1-1½ år innan man blir gravid utan att det är något som är fel. Men hur lång tid tar det då att bli gravid ? Nu när du känner till de grundläggande sakerna som är med till att avgöra en kvinnas fertilitet kan vi gå vidare till hur lång tid det statistiskt tar för att bli gravid. Några av de saker som alltså måste vara i ordning för att en kvinna ska kunna bli gravid är t. Hej vill veta hur lång tid det tog för er att bli gravid (med första barnet) vill även ha lite bakgrundfakta så som, hur gamla ni var då, vad använde ni för p. En orsak till det är att rökningen hämmar ägglossningen. En annan är att hormonet progesteron från gulkroppen inte produceras i tillräcklig mängd.


Progesteron behövs för att det befruktade ägget ska fästa på livmoderväggen och för att graviditeten ska. Om du inte blir gravid med detsamma är det ingen orsak till panik. I genomsnitt tar det månader för en kvinna att bli gravid. Andra par har en låg månads fertilitet.


Hur lång tid tar det att bli gravid i genomsnitt

Detta innebär att de har en lägre än genomsnittet chans att bli gravid inom en månad. De kommer sannolikt att ta längre tid att bli gravid. Med upp till två år att bli gravid är normalt för vissa par.


Det kan kännas långt ifrån normal, om det händer dig. Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies. När ni planerade att skaffa barn, hur lång tid efter att ni slutat med preventivmedel gick det innan ni blev gravida ? Diskutera med en läkare om du kan bli igångsatt. En igångsättning kan vara ett alternativ om du har långt att ta dig till en förlossningsavdelning, eller om du är oroliga för en snabb förlossning.


Det var mycket behagligare att öppna sig i den takten även om man givetvis blev trött på slutet för att det tog sån tid. Och berätta gärna vilket. Så blir det någon gång en trea så hoppas jag på något mitt mellan :-) Iofs kan det ju tilläggas att jag hade lustgas på slutet med ettan men med tvåan var jag helt utan någon smärtlindring.


Förlossningen består av tre olika faser. Faserna ni går igenom är, öppningsskedet, utdrivningsskedet och efterbördsskedet. I kort kan man säg att under den första fasen öppningsskedet så öppnar sig livmodermunnen och barnet tränger ner i bäckenet. Fyll i hur mycket alkohol du druckit under de timmar du drack.


Beräkningen bygger på antagandet att du druckit alkoholen jämnt under denna tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg