fredag 13 maj 2016

Akut ppiller efter ägglossning

Tester avsedda för hemmabruk. Enkelt, Tryggt och Diskret. Ett akut - p-piller innehåller höga doser av gulkroppshormon (gestagen) samt levonorgestrel. Biverkningar av akut - p-piller.


Du kan må illa, få huvudvärk och ont i magen efter att du har tagit ett akut - p-piller.

Det är inte farligt och brukar gå över efter något dygn. Det är vanligt att mensen kommer antingen lite tidigare eller senare än väntat när du har tagit ett akut - p-piller. Akut - p-piller kan påverka din mens.


Akut p-piller påverkar ägglossningen. Apotekets receptfria akut p-piller ser du nedan. De innehåller antingen gulkroppshormonet levonorgestrel eller ulipristalacetat och förhindrar graviditet framför allt genom att skjuta upp eller hämma ägglossningen. Jag tog ett dagen efter - piller idag efter att det hände en liten olycka med avbrutet igår.


Det är tiden runt ägglossning men tror inte den riktigt kommit igång än.

Hur lång tid innan äggossning behöver man ta akut p-piller för att det ska hinna förskjuta ägglossning ? De flesta använder dagen efter - piller som man kan köpa på det lokala apoteket utan att behöva ett recept. Tog ett akut p-piller dagen innan ägglossningen , drygt ett dygn efter oskyddat samlag. Fick en blödning en vecka senare som liknade mens väldigt mycket. Och om pillret skjuter fram ägglossningen (någon vecka, eller?) så var det ju ännu mer för tidigt.


Hormonerna (vanligen levonorgestrel eller ulipristal ) förhindrar eller försenar ägglossning (andra mekanismer kan förekomma) varvid graviditet undviks. Vilka akut - p-piller finns? Det finns två olika typer av akut - p-piller. En sorts piller som man kan ta upp till timmar (tre dygn) efter ett oskyddat samlag och en sorts piller som man kan ta upp till 1timmar (fem dygn) efter ett oskyddat samlag. Den senare sorten är lite säkrare än den första.


En akut - p-piller -tillverkare gick för ett par år sedan ut med information om att dagen efter - piller inte skulle fungera lika bra om man väger över kilo, och inte fungera alls om man väger över kilo. Ett dagen efter - piller , eller akut - p-piller , ska endast tas när det skett misstag och i nödfall. Men det är helt enkelt inte sant. Det är även viktigt att kvinnor är medvetna om att ett dagen efter - piller inte skyddar mot sexuellt överförbara.


Alltid Diskret Fri Frakt, Köp nu! Men tänk på att pillret är mer effektivt ju tidigare efter oskyddat sex du tar det!

När kan akut p-piller användas? Om du har haft oskyddat samlag. Om kondomen glidit av eller gått sönder. Ju tidigare du tar tabletten desto mindre är risken för att du blir gravid. Efter att man tagit pillren kan man bli illamående, få huvudvärk, smärtor i buken eller spänningar i brösten – men det går över och är helt normalt.


Akutpreventivmedel är en tillfällig behandling och kan användas efter ett oskyddat samlag för att förhindra oönskad graviditet. Ska tas så snart som möjligt efter oskyddat samlag. Effekten av akut - p-piller minskar med stigande BMI. Kopparspiral är den mest effektiva metoden för akutprevention och effekten påverkas inte av kroppsvikten.


För tre veckor sedan, mitt i min ägglossning , hade jag och min sambo oskyddat sex. Exakt en vecka efteråt fick jag min mens. Den var lite annorlunda men kändes ändå som just mens. Nu två veckor efter så blöder jag igen!


Efter att du har använt akut - p-piller bör du använda en annan preventivmetod (kondom, spermiedödande medel, pessar) fram till din nästa menstruation. Dagen- efter - piller ”. Postkoital antikonception. Inte senare än timmar.


Avtagande effekt vid BMI över men fortfarande finns effekt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg