onsdag 18 maj 2016

Mossa på papptak

Du hittar garanterat dina must haves hos oss. Passa på - Gäller hela utbudet. Köp professional stylers här. Sebastian Professional hårvård. Begränsad kampanj - Missa inte.

Unna dig äkta arganolja här. Foundation, concealers, Glow etc. Superrabatt på topprodukter här. En annan faktor är hur du sköter taket. Du bör se över taket efter vintern och under hösten efter lövfällningen.


Rensa takrännor och håll taket rent från växtdelar, mossa , löv och skräp. Annat regelbundet underhåll behövs inte.

Strykning med takmassa behövs endast om granulatet på takpappens yta är borta. Vi är specialiserade på tvätt och rengöring av hus och fastigheter med flera års erfarenhet. Det finns tidigare trådar om mossa på tak, men alla handlar om takpannor. Rådet brukar handla om koppartråd e men det verkar inte praktiskt när det gäller papptak.


Det handlar om ett fritidshus med sk underhållsfri takpapp som är ca år gammal. Ett extremt vanligt problem som husägare brottas med är borttagning av mossa på tak. Det finns ett antal metoder som kan användas för att ta bort mossan från takpannor, var av den vanligaste innebär nyttjande av mossborttagningsmedel. Det sägs ju att koppar tar död på mossa , många spänner en koppartråd längs med nocken för att inte få mossa på tegelpannorna. Regnet gör då att små mängder kopparföreningar sprids över taket med jämna mellanrum.


Har aldrig hört talas om det till papptak , men antar att det fungerar. Till korsordet kan det vara bra att veta att lära om mossor heter bryologi. Ibland kallas renlav felaktigt för vitmossa, en lav och mossa är två helt olika typer av växter.


Mossa – älskad och hatad. En mossa känns igen på att den oftast är grön och den vanligaste typen bladmossor har blad som växer ut från en stam. Det finns något dödsmedel man kan använda mot mossa , vet inte hur det är med användning just på tackpapp, men det borde fungera.


Kolla med din bygghandlare ang vad medlet heter, jag kommer inte ihåg.

Dock bör du kanske kolla status på pappen samtidigt - om den är gammal och dålig behöver den kanske bytas ändå? För att få bort alger och mossa från taket finns det olika algmedel att använda sig av. Medlet hittar du i välsorterade byggvarubutiker. Följ instruktionerna på flaskan eller fråga om råd i butiken.


Det allra vanligaste är att du häller ut medlet, sopar och spolar av med en vattenslang. Sedan kan du njuta av ett fint och skinande tak! Speciellt på underkanten av takpannorna kan det börja växa mossa eftersom solens strålar inte når fram dit.


Takets lutning kan avgöra om det börjar växa mossa eller inte. På branta tak är det oftast mindre mossa. Det är inte heller bara fult, mossa på takpannor kan också leda till fuktskador i själva huset. Nytt enkelt skydd mot mossa på taket. Avrinning från ny smart skena monterad på nocken som tar bort befintlig mossa och förhindrar att ny mossa , gräs, alger och mögel bildas.


Inget behov av skrapning eller spolning. Produkten fungerar utmärkt för alla typer av tak. Vi har mossa på taket ( nordsidan ) och jag undrar vad man kan göra åt detta ? Jag har börjat att ta bort det med en stålborste och det fungerar ok, men jag tycker att det är svårt att komma åt överallt. Jag har tagit det man kommer åt genom att stå på stege, och det man kommer åt genom att stå på den fastmonterade takstegen. Du får också svar på vad du kan göra själv för att både förhindra och ta bort mossa , alger och lav från ditt tak på de sätt som passar dig och ditt tak bäst.


Du får hjälp att välja rätt sätt att bli kvitt riskerna som påväxt av mossa på taket innebär – utan att göra onödiga misstag som många fortfarande gör. Lutningen på taket kan också avgöra huruvida mossa börjar växa eller inte – ett tak med lutning lägre än grader har större risk att drabbas än ett brant tak. Anledningen är att regnet lättare rinner av på ett brant tak, och inte lämnar kvar lika mycket fukt som på ett låglutande tak. Har du mossa på taket så riskerar takpannorna att spricka och orsaka fuktskador.


Ha därför som vana att rensa bort mossan från taket så fort våren tittar fram och snön försvinner från taket. Taktvätt är viktigt för att få bort mossa , alger och lav som är de vanligaste påväxterna på tak och kan ha flera negativa påföljder. Men är inte det bästa botemedlet mot mossa , att man fäller alla träd som står nära inpå huset och ger skugga över taket?


Vi har också mossa på våra betongpannor - alltså på dom betongpannorna som är skuggade av en enorm ek, övriga takpannor är mossfria. Eken ska jag fälla så fort snön och isen smälter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg