måndag 23 maj 2016

Skor begravning kvinna

Fri frakt och alltid fri retur. På Boozt hittar du över 6märken. Välkända märkesvaror till kampanjpriser. Hitta ditt favoritvarumärke här! Klädsel vid begravning och valet av skor.


Som gäst på begravning bör man aldrig bära alltför öppna skor som kan liknas vid sandaler.

Kvinnor kan med fördel bära svarta skor med låg eller halvhög klack. Utstickande och skyhöga klackskor bör undvikas. Män bör enligt huvudregeln bära svarta och välputsade skinnskor. Mörk klädsel vid begravning.


Mannen bär svart, mörkblå eller mörkt grå kostym. Frack används inte vid detta tillfälle. Till kostymen har man vit skjorta med svart eller vit slips (se nedan) och svarta skor. Vett och etikett om skor och smycken på begravning.


Diskret är ett ledord när det kommer till vilken typ av skor som passar, precis som med övrig klädsel.

Sandaler och andra skor som är ”öppna” ska alltså undvikas. Du som är kvinna gör alltid rätt om du väljer t. Jag ska gå på min morbrors begravning snart. Det innebär att det kommer bli en sommarbegravning. Det gör att jag undrar lite över skovalet.


Min mamma är tyvärr död så jag kan inte fråga henne längre. Men hon sa alltid att man inte skulle ha öppna skor på en begravning. Jag är rädd för att det kan bli varmt om det är en fin dag. Tänk diskret även här.


De ska passa till de kläder du valt och inte vara för festliga eller för enkla. Svarta och välputsade finskor, både för män och kvinnor är bra och passande. För barn är koderna inte lika tydliga och strikta.


De bör dock vara välklädda och inte i för starka färger. Om de anhöriga inte sagt annat, som tex valfri klädsel eller ljus klädsel. Högklackat är uteslutet i kyrkan (jag är lång), men en liten klack är ju snyggare än helt platt. Skulle vilja få tips i bloggen på svarta ”fin- skor ” som kan passa både på begravning och i festliga sammanhang. Jag är år, och drar minst sko -storlek 4 och jag vill inte att det blir för tantigt.


Om det står ”klassisk klädsel”, eller att det inte står någonting, så betyder det att du som man ska ha på dig svart kostym med vit skjorta och svart slips samt svarta skor. Du som kvinna ska ha på dig svart klänning eller dräkt samt svarta skor och eventuellt en svart hatt.

Det är dock viktigt att visa respekt för den avlidne genom att lägga ner tid och omtanke på sin klädsel. När man ska gå på begravning , vill man klä sig rätt. Kvinnan behöver inte tänka på detta och speciellt inte om hon bekänner sig till en annan religion.


En begravning med islamsk sed har egentligen inte heller våra färger i svart eller grått. Se säsongens nyheter av skor för hela familjen. Köp online på stadium. Begravning är alltid en sorglig händelse. En mans utseende återspeglar all sin sorg för den avlidne.


En konservativ, inte vulgär outfit för en kvinna skulle vara det bästa valet för en begravning. Skovård är ett ämne man kan skriva mycket om. Ofta är det precis som med kläder - håll dom bara torra och rena så håller de längre. Skor av läder, särskilt om de är av hög kvalitet, kräver lite mera pyssel om du tänkt bära dom flera säsonger.


Kan jag som kvinna vara barbent på en begravning i mitten av augusti? Svar: Det or numer i stort sett enbart den närmast sorjande kvinnan som bär svarta strumpor. Och inte ens hon behover bära det.


Så svaret är ja, du kan gå barbent. De enda skor jag får på mig nu är mina gympadojor och de är vita! Snacka om etikettsbrott, men vad ska man göra?


Jag tror du kan ha vilka skor somhelst, men inte för slampiga eller vad man ska säga. Det beror väl lite på vad du har till. För kvinnor är den traditionella begravningsklädseln svart klänning eller kjol, antingen knä- eller ankellång, men svarta långbyxor är oftast fullt likvärdigt idag.


Vi har ett stort utbud av damskor att välja från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg