tisdag 7 april 2015

Motiverande samtal bok

Motiverande samtal bok

Bokus - Köp böckerna billigare - Aktuella erbjudanden! Boken har st läsarrecensioner. Alltid bra priser, fri frakt från 1kr och snabb leverans. En bok som verkligen saknats!


Miller och Stephen Rollnick. Den ger läsaren ökad begriplighet, hanterbarhet och meningsfullhet i samtal och möten. Beskrivningar av funktionsskillnader och vad det får för konsekvenser ökar förståelse för varför vi behöver anpassa våra samtal. Skickas inom 5-vardagar.


En mycket bra bok som tar upp hur både motiverande samtal och tydliggörande pedagogik kan användas som verktyg vid samtal med klienter som har autism, adhd och närliggande funktionsskillnader. Handbok i motiverande samtal utgör ett komplett paket för att lära sig MI, både för yrkesverksamma och studerande. Läsaren får en förståelse för metoden och kan direkt tillämpa den.


Motiverande samtal bok

Det kan vara i skolan, i tandvården eller i äldreomsorgen. Här hittar du allt du behöver inom MI. Motiverande samtal , MI, med grupper! Det har länge saknats en bok som beskriver hur man kan framkalla motivation till förändring vid våld i nära relationer. Vi lär oss att se på yttranden från MI-utövaren genom att ”gå bakom kulisserna” i våra samtal.


MI Trainer vid Region Västmanland och MI handledare. Vi erbjuder även individuella samtal i livsstilsförändringar och personlig utveckling. Köp dina böcker hos Bokus - Nya erbjudanden varje vecka!


Därför är den också omtyckt bland såväl klienter som behandlare. Denna bok riktar sig framförallt till dig som arbetar på behandlingshem och är nyfiken på MI. Det huvudsakliga målet är att hjälpa människor att komma vidare i en förändringsprocess. Beredd När personen är beredd att prova en förändring bör samtalsledaren stimulera till beslut och stötta personens idéer och tankar om hur det ska gå till.


MI är ett personcentrerat förhållningssätt som används för att skapa goda förutsättningar för förändring. Liria Ortiz, författare, psykolog och lärare i motiverande samtal : ”Istället för att övertala eller övertyga kan det vara mer effektivt att lyssna och kompromissa. Att plocka fram någon annans inre drivkrafter är mycket mer effektivt än att försöka pådyvla sina egna. Metoden går ut på att hjälpa personen att ta kontroll över sitt eget liv. Om författarna Barbro Holm Ivarsson, leg.


MI samt tobaksprevention. MI-metoden är evidensbaserad och används idag på hela livsstilsområdet. Hon har skrivit flera böcker om MI, bland annat När förändring är svårt.


Att använda motiverande samtal med personer med olika funktionsnedsättningar inom begåvning, kognitiva funktioner eller språk, kan vara en utmaning för samtalsledaren. MI: s olika redskap behöver anpassas till klientens eller barns kommunikations- och funktionsnivå. I denna bok beskrivs grunderna och stegen i MI, och här finns gott om fallexempel från olika tillämpningsområden.


Här på webben hittar du fallbeskrivningar, övningar och filmer som visar hur MI fungerar och hjälper dig använda MI på ett praktiskt plan. Man får lära sig sätt att samtala som väcker motivation utan att skapa motstånd hos den man talar med. Metoderna heter MI ( motiverande samtal ) och CRAFT.


Bland annat presenteras det förhållningssätt och de kommunikationsfärdigheter och principer i vägledande samtal som kan bidra till ett motiverande samtalsklimat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg