tisdag 7 april 2015

Sorgliga dikter om döden

Om så blott för en stund. Nu är döden här, Nu slipper jag all misär. Du som till slut hinner upp oss alla. Nog hinner du hålla din häst vid grinden. Tillåta oss säga adjö.


Det skulle hjälpa oss mycket om vi fick vinka i fönstret.

Populära begravningsdikter till ceremonin. Dikter till begravning om sorg och död. Vi hjälper dig hitta personliga minnesord vid begravning. Behöver du förslag för roliga dikter ? Då har du kommit till rätt ställe.


Vi har samlat flera roliga dikter som kommer få dig att skratta. Jag tittar på videos om world trade center när folk hoppar och slår ihjäl sig. Det är då jag inser hur mycket smärta som finns i den här världen, och det gör mig så ont ända in i själen.

Ibland så tar man in känslor som inte kan benämnas med ord. Det som luktar så friskt om hösten är grenarnas frihet från löven. Det är höst därute: En årstid som jag inte precis har älskat tidigare.


Jag är väl fortfarande inget stort fan av hösten, men måste ändå erkänna att det är vackert. Ge då min ögon till en man som aldrig sett en soluppgång, ett barns ansikte eller kärleken i en kvinnas ögon. Ge mitt blod till en tonåring som nyss dragits fram ur bilvraket så att denne får leva och se sina framtida barn leka.


Ge mitt hjärta till någon person vars eget hjärta bara givit henne dagar av smärta. En dag i taget, det räcker. Vänd dig inte om och sörj det förflutna, för det är borta. Och bekymra dig inte om framtiden, för den har ännu inte kommit. Alla tårar kommer, sedan kommer mörkret, alla hjärnspöken kommer och säger att det jag gör är värdelöst.


Och ändå inte, för om igen så står jag här, jag har kommit över många motgångar. Jag vet att jag kan klara detta, jag vet att om jag bara vill så kommer jag klara det. Det måste gå bra, det måste bara det.


Adjö herr Muffin av Ulf Nilsson och Anna-Clara Tidholm. Om att få sin sista önskan uppfylld. Underbart fin bok att läsa för sina barn om döden – om man klarar av det.


Det är lätt hänt att den som läser gråter så mycket att budskapet kanske inte riktigt når fram.

Vad är meningen med en mening vars ord är fyllda med tomhet Vem är jag i slutskedet om beskedet inte når fram Berättelsen om den som går utan och dem som går me snälla lämna mig aldrig ifred. Döden – en sorglig verklighet TÄNK dig att du tittar på en dokumentär om en berömd person, kanske en musiker som du beundrar. Skriven av: HeatherWade.


Filmen börjar med bilder från när hon var liten, när hon lärde sig spela ett instrument och när hon övade och övade. Jorden skall minnas dig så som den minns gräset och skogarna, det multnande lövet. Så som myllan minns och så som. Min kille har precis dumpat mig för en annan tjej.


Nån som har tips på låtar som handlar just om att ens kärlek älskar en annan tjej? Hälsningstexter till sista avskedet, begravningsdikter till sorg, vackra verser och rim till begravningen, minnesverser vid dödsfall, textförslag till begravningsannonser, minnesverser till dödsannonser, minnesverser vid begravningen, minnesverser för begravningen och minnesor dikt om sorg, dikt om döden , dikter sorg dö deltar i. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg