måndag 13 april 2015

Medicinering asperger syndrom

Medicinering asperger syndrom

En person som föds med denna sjukdom får spendera sitt liv med att lära sig leva med den. Finns det särskild medicin för just oss med aspergers syndrom ? Hon har tidigare innan min diagnos satt mig på Seroquel, tyvärr fick jag den biverkan att jag sov dygnet runt på bara 50mg och hade ingen ork i kroppen. ASD står för Autism Spectrum Disorder.


Aspergers syndrom går inte att bota. Du kan också ha lättare än andra att fokusera på saker som intresserar dig. Däremot finns det flera verkningsfulla strategier som kompenserar svårigheter och dämpar risker för tilläggsproblematik.


Monica Klasén McGrath har intervjuat Per Johnsson och Madde Ericsson om sina erfarenheter. Vissa, men långt ifrån alla, mår bättre av medicinering. De mediciner som kan bli aktuella är till exempel läkemedlet Melatonin mot sömnrubbningar, Ritalin mot onaturlig trötthet och olika antidepressiva preparat.


Medicinering asperger syndrom

Funktionsnedsättningen innebär begränsade beteenden, aktiviteter och intressen. Men i sammahang där man ska vara social och kommunicera med andra människor brukar man ha det svårare. Rätt diagnos viktigt med tanke på speciell pedagogik (hjälp med planering och organisation, förutsägbarhet och struktur i vardagen, konkret kommunikation, undvik stress).


Svårigheter att samspela med omgivningen är ett kännetecken. Tidig diagnos ger möjlighet till tidigt stöd – och bättre livskvalitet. Det tros förekomma hos ungefär fyra promille av befolkningen.


Symtomen vid AS liknar autism men personernas begåvning kan vara allt ifrån svag till normal, ibland mycket hög. Att ha asperger är olika för olika personer. Tourettes syndrom är delvis ärftligt och ofta kombinerat med andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar.


Om du har asperger finns det saker du kan göra själv för att vardagen ska funka. Har nu funderat på att börja diskutera att stödja den specialpedagogiska instasen med medicinering. Oftast ger det dock inte alls samma goda effekt som vid enbart ADHD och OCD. Generella och specifika inlärningsstörningar brukar räknas till denna grupp.


Människor med sådana här tillstånd har alla mer eller mindre svårt med att knyta ömsesidiga sociala kontakter, och med att kommunicera. Ganska många negativa faktorer, eller hur? Det är varken bättre eller sämre än majoritetens sätt. Patrick får hjälp att krångla sig in på studier via en handikappkvot, så att han kan läsa anatomi.


Han bevistar samma anatomikurser som studentkamraterna som läser medicin. Det är ju DET det handlar om att vi aspergare reagerar på. Stimulantia Den sedvanliga behandling av ADHD är stimulerande medicinering. AS cannot be cure but early diagnosis and intervention can help a child make social connections, achieve their potential, and lead a productive life. Som medlem kan du själv ställa frågor och få svar av andra medlemmar som är intresserade av.


Hej, visste inte riktigt om detta är rätt forum för att skriva i, nå, hur som helst: På torsdag ska jag träffa en läkare pg. Då de mest utmärkande symtomen visar sig i det sociala samspelet visar de sig först när barnet nått en vis ålder. De stigande kraven på social kompetens gör besvären allt mer tydliga och brukar vara som värst i tonåren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg