onsdag 15 april 2015

Hiv bland unga i sverige

Hiv bland unga i sverige

Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Minskning – trend bland unga. Bland dem som är år och yngre ser infektionsantalet ut att sjunka. Det är egentligen svårt att säga att antalet sjunker, man behöver ett längre tidsspann för att kunna se ökningar och minskningar.


Motiverande samtal inom sexuell hälsa – ger metoden effekt bland unga risktagare? Sexualitet och hälsa bland omhändertagna unga inom statlig samhällsvård. Datainsamlingen genomfördes av Statistiska centralbyrån (SCB) och studien är en randomisera stratifierad och enkätbaserad befolkningsstudie. Sydafrika är det land som har störst antal hiv -smittade, omkring miljoner personer bär på viruset. Antalet unga i Sydafrika som får behandling för hiv har ökat tiofalt det senaste decenniet, enligt en rapport som publiceras i tidskriften Lancet HIV Journal.


Forskning som gjorts bland ungdomar på högstadiet och i gymnasiet visar att sex utan kärlek och tillfälliga sexkontakter blir alltmer accepterat. Samtidigt har alkoholkonsumtionen ökat bland unga svenskar, vilket ökar risken för slarv när det gäller att skydda sig med kondom. Wee smittades av hiv för tre år sedan av en manlig partner, vem vet han inte.


Hiv bland unga i sverige

Att hiv ökar är inte förvånande, vi unga gaykillar är dåliga på att skydda oss och det är roligare utan kondom tycker många. Innan jag själv blev smittad hade jag ingen aning om hur den sprids, säger Wee. Många tror inte att hiv finns bland unga och barn i vårt land. De finns men är tack och lov ett begränsat antal. För den som är hiv infekterad blir livet komplicerat inte minst pga stigmatisering både från samhället den egna gruppen och individen själv-.


Sverige baserat på dessa studier. Hittills i år har man påträffat över 3hiv -fall i landet, vilket är nästan lika många som rapporterades under hela fjolåret. Medelåldern bland de smittade låg tidigare kring år, men i år har man tagit emot fler unga smittade än förut. I synnerhet unga homosexuella män ådrar sig viruset. I procent av FÄRRE UNGA SVERIGEFÖDDA SMITTADE MED HIV Både i gruppen män som har sex med män och bland injektionsmissbrukare minskar antalet HIV -smittade bland de yngre.


Motsvarande minskning ses dock inte bland heterosexuellt smittade. Sexuellt överförda infektioner, hiv och hepatit. Har du eller har du haft någon av följande infektioner ? En högre andel killar (procent) än tjejer (procent) ville inte använda kondom och angav att de blir irriterade om.


Spridning bland unga oroar. Myndigheternas oro över den stora spridningen av hiv bland unga homosexuella har bland annat resulterat i att man i veckan bestämde sig för att tillfälligt förbjuda den populära dejting-appen Blue som har omkring miljoner registrerade användare. De är inte rädda - som den generation som växte upp då hiv upptäcktes. Det är på grund av risktagandet som klamydia blivit så dominant i ungdomsgruppen. Enligt rapporten krävs det en ökad satsning på förebyggande insatser för att bryta den negativa.


Hiv ökar bland oskyddade homosexuella. Oskyddat sex ligger bakom en ny våg av hiv -spridning bland unga , homosexuella män. Behandlingen minskar virusnivåerna, så att hiv inte kan skada immunförsvaret. Har en person omätbar virusnivå kan hiv inte längre överföras vid varken sex eller vid graviditet.


Läs mer om vård och behandling här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg