torsdag 16 april 2015

Alcudia sevärdheter

De bästa backpackeraktiviteterna i Alcudia , Mallorca till bästa pris. Hundratals möjligheter. Boka dagsturer från Alcudia! Få ut det mesta av din sightseeing!


Mallorca har verkligen en sevärdhet för alla smaker och intressen. Sevärdheter på Mallorca.

Människor har bott på Mallorca i alla tider och det finns gott om lämningar från både bronsåldern, romartiden och morernas tid fram till nutid. För dig som tycker om att se och uppleva nya platser är Mallorca det perfekta resmålet. På denna semesterö finns alltid något nytt att se. Huvudstaden Palma har en härlig blandning av lyxiga boutiquer, stora varuhus och gammal arkitektur.


Kulturlivet är omfattande och listan över platser att besöka är lång. Hotellen i Alcudia ligger främst i Port d’ Alcudia och längs stranden i Playa de Alcudia. Här finns allt från hotellkomplex med stora poolområden till mindre lägenhetshotell.


I Alcudia är det stor fokus på barnfamiljer, men det finns även hotell med åldersgräns för par som vill ha en lite lugnare semester.

Res till Alcudia , Mallorcas främsta sol- och badresmål. Längs Alcudias km långa sandstrand finns allt du behöver för en perfekt sommarsemester – från restauranger och shopping till sportaktiviteter och sevärdheter. Så tar du dig Alcudia. Det enklaste sättet att tag sig till Alcudia är att åka med något av de stora charterbolagen, men du kan också välja reguljär- eller budgetflyg.


Att flyga till Mallorca tar runt tre timmar. Men du landar i öns huvudstad Palma, Alcudia ligger fem mil bort i öns norra ände. Mallorca är ön som i tusentals år förtrollat besökare med sin vackra natur, sina stränder och sevärdheter.


Här är klassiska tips att göra på Mallorca. Som alla inbitna ­Mallis-älskare bör känna till – som Palma, Soller, Valldemossa och Deià. Alcudia delas egentligen in i tre delar: Alcudia stad. Den ursprungliga delen, Alcudia sta brukar uppfattas som något sömnig och den hittar man några kilometer inåt land. Alcudia stad är omringat av en stadsmur som kom till något senare efter morernas invasion, som var de som byggde upp staden Alcudia.


Den byggdes efter att spanjorerna hade erövrat ön. I Alcudia finns öns enda bevarade romerska teater och det är även den minsta som finns bevarad i hela Spanien. Här kan du hitta information om hur man kan resa till Alcudia samt hur du hittar hotell och boende i Alcudia. Sajten innehåller även tips på vad man kan se och göra i Alcudias närområde.


Vi beskriver också en del av de sevärdheter och måsten som erbjuds i Alcudia. Här i Alcudia är livet mycket lugnt och stilla på kvällarna.

Det mesta av nöjeslivet på kvällarna äger rum på hotellens egna scener. Det finns mycket få nattklubbar eller högljudda diskotek. I den äldre delen av Alcudia , Port d’ Alcudia , finns en mycket välbevarad stadskärna med medeltida pittoreska hus.


Alcudia - Information om hotell, resor, sevärdheter och nöjen i Alcudia. Mycket tips för dig som planerar att besöka Alcudia. Du kan också hitta tips om flyg, färjor och boka hotell på Spanienspecialisterna. Playa de Alcudia – sandstrand för hela familjen Playa de Alcudia är en cirka km lång sandstrand med vit finkornig sand och klart vatten.


Stranden passar utmärkt för barnfamiljer då den både är bred och långgrund. Ju längre österut man kommer, mot grannorten Can Picafort, desto mindre långgrunt blir det. Mallorca erbjuder ett stort utbud av olika utflykter och aktiviteter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg