fredag 24 april 2015

Gifta sig med någon som har skulder hos kronofogden

Storsäljande silverschampo här. Ger kraftig, långvarig stadga. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Hej, och tack för att du har vänt din till Lawline med din fråga!


Gifta sig med någon som har skulder hos kronofogden

Ersättningsskyldig för den andres skuld ? Vardera maken äger den egendom den har förvärvat och är skyldig att betala sina egna skulder. Om jag skulle gifta mig med någon som har skulder hos kronofogden , skulle de skulderna bli mina med då? Så att jag ( som i övrigt är skuldfri) inte kan ta lån hos bank, avbetalningar osv? Bli sambo med en man som har skulder hos. För att du inte ska bli av med någon av dina saker måste du kunna styrka att det är din enskilda egendom, exempelvis genom ett äktenskapsförord.


Hon är en av nästan en halv miljon svenskar som har skulder hos kronofogden. De flesta har hamnat där efter en personlig kris. I Monas fall var det skilsmässa. Däremot behöver man inte ta över den andres skulder. Med undantag av om man står som låntagare båda två.


Den av makarna som skött sin ekonomi får således dela med sig. Om man gifter sig och vet. Du kan beställa ett registerutdrag för att få information om någon har en obetald skuld hos oss. Det finns lagar som hindrar oss från att mejla uppgifter från våra register, men vi kan ge dig informationen via telefon eller per post. Om den du är gift eller sambo med har skulder hos oss, anses hen äga det som finns i er gemensamma bostad.


Det betyder att vi kan utmäta allt som finns i ert gemensamma hem – om du inte kan bevisa att det är ditt. Om du bor ihop med någon som har skulder tar du inte över den personens skulder. Anna-Carin Gustafsson ÅströHej. Det vi bedömmer i skuldsaneringen är om du kan antas ha förmåga att betala dina skulder inom en överskådlig ti d. I dagsläget finns det inga långivare eller banker som erbjuder lån trots skulder hos kronofogden. Att låna pengar med anmärkningar eller skulder hos kronofogden är inte att rekommendera och oftast ej möjligt, men i vissa fall kan det vara möjligt att ansöka om nya lån trots skuldsättning.


Gifta sig med någon som har skulder hos kronofogden

Under vårt äktenskap har min fru dragit på sig en massa skulder utan min vetskap, som har gått till kronofogden. Varje gång du får ett krav på skulden , antingen från borgenären eller kronofogden , sker det ett preskriptionsavbrott och ny preskriptionstid börjar löpa. Du kan komma överens med borgenären.


I vissa fall kan det vara möjligt att komma överens med den du är skyldig pengar. Kronofogden och inkassobolag? Att någon ska efterskänka en skuld helt händer sällan. Det kan ju blir svårare att avgöra hur det är med egendom ni köper medan ni är gifta , men ni kan till exempel spara kvitton på vem som har köpt vad. Om du har fått ett brev där det står Skuld att betala betyder det att du har en obetald skuld.


Gifta sig med någon som har skulder hos kronofogden

På vår webbplats använder vi cookies som gör att ditt besök ska fungera bättre. Min sambo har mig ovetandes dragit på sig skulder som han inte kommer kunna betala av. Han har en enskild firma där de flesta skulder är skatt- och moms skulder varav fler har hamnat hos kronofogden.


Det har gått så långt att det görs utmätning på hans lön som han får från en deltidsanställning ().

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg