måndag 9 september 2019

Symtom efter befruktning

Jag kände mig 1 som vanligt, fick inga symptom överhuvudtaget förrän jag redan testat positivt, vilket jag antar hör till vanligheten. Sex dagar efter befruktning. En del kan uppleva en liten blödning, såkallad ”fästblödning” en vecka efter befruktning. De flesta kommer inte uppleva det.


När det befruktade ägget har fästs kallas det för embryo och det händer en rad viktiga saker som gör att din kropp börjar utveckla graviditetssymptom.

För att lyckas att bli gravid är det som störst chans om du har sex tre dagar innan ägglossningen, själva ägglossningsdagen och timmar efter ägglossningen. Denna implantationsblödning sker ca. En del upplever även ökade flytningar under graviditeten. Orsaken till det är att slidväggen blir tjockare nästan direkt efter befruktning. Jag har dock aldrig fått symptom så tidigt efter befruktning ( tror mer att det är psykiskt än fysiskt) Jag är väldigt känslig för hormoner o har de mesta med illamående o växtvärk heeela min graviditeter.


Symptom efter befruktning , när? Befruktning sker normalt inne i den ena äggledaren. Det befruktade ägget förs mot livmodern och efter två till sju dagar är ägget framme i livmodern.

Det bäddar in sig i livmoderns slemhinna och fäster där. Mannens spermier simmar upp i livmoderhalsen, genom livmodern och ut i äggledaren där ägget ligger. Normalt så sker befruktningen av ägget ungefär mitt i äggledaren. Efter ett missfall kan du få en infektion i slidan, men det är ovanligt. Vid en infektion får du ont, som mensvärk, feber och mer flytningar än vanligt.


Då kan du behöva antibiotika. Blödningarna efter missfallet ska minska för att till slut försvinna helt. Du bör söka vård om du istället blöder mer.


Om dina cykler inte är regelbundna kan du uppleva andra symtom på graviditet innan du märker att din menstruation har uteblivit. Vissa kvinnor upplever att de, efter att ha haft en helt normal cykel under ett antal år, plötsligt upphör att menstruera under en längre period. Du undrar hur snart efter befruktningen du börjar få graviditetssyptom. Då du varit gravid två gånger tidigare misstänker jag att du kan känna graviditetssyptom, såsom bröstspändhet, tyngdkänsla i underlivet och tidigt morgon illamående, redan dagarna innan utebliven mens. Trisomi-mosaiksyndrom är oftast inte ärftligt och föräldrarna har i de flesta fall ett normalt antal kromosomer.


Trisomin hos barnet har uppkommit som en felaktig uppdelning av kromosomerna, antingen vid bildningen av könscellerna vid någon av celldelningarna före befruktningen eller hos embryot efter befruktningen. Temperaturen stiger nämligen upp till en halv grad under dygnet efter ägglossningen. Man kan på detta vis bestämma när ägglossningen sker och undvika att ha samlag dagarna runt ägglossningen, då möjligheten för att bli gravid är som störst.

Det rekommenderas att du använder en noggrann termometer med två decimaler. Symtom efter embryoåterföring Embryoåterföring är en del i IVF-behandlingen , och innebär att det embryo som visar sig ha högst kvalitet väljs ut för att återföras till livmodern. Det hela sker genom att embryot dras upp i en tunn slang (även kallat kateter), som av IVF-läkaren förs in i livmoderhålan där embryot placeras. När jag kände befruktningen så kände jag både som ilningar, stick och hugg i sidan. Hur känns befruktningen ? Detta gick sedan över till en känsla av att ha håll.


Efter en havandeskapsförgiftning har du lättare att senare i livet få högt blodtryck och vissa hjärtsjukdomar och blodkärlsjukdomar. Varför är det ingen som riktigt vet, men troligtvis är dina blodkärl lite skadade efter havandeskapsförgiftningen. Till att börja med så har jag kännt eller inbillat mig symtom förut men inte varit gravid. L började jag få molvärk i tjejmagen och det satt i under istort sett allaa dagar till BIM, avtog lite de två sista dagarna för att sedan återuppta styrka plus lite till. Så fort befruktning sker bör du som är gravid sluta dricka alkohol.


Alkohol passerar lätt över till fostret och kan under tidig graviditet orsaka skador på hjärna och nervsystem. Vad händer efter befruktningen ? Sen glider det ner och fastnar i livmoderns slemhinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg